1 Haftadır En Çok Konuşulan İsim: Alparslan Kuytul

Furkan gönüllüleri 1 haftadır aktif bir şekilde sosyal medya üzerinden gerçekleştirdikleri, Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi konu alan etiket çalışmaları Türkiye ve Dünya gündemine oturuyor. Alparslan Kuytul Hocaefendi için bir haftadır yaklaşık 1 milyon tweet atıldı.

1 Haftadır En Çok Konuşulan İsim: Alparslan Kuytul
24 Haz 2018 00:03:17

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin adı günlerdir sosyal medyada TT oluyor. Furkan gönüllüleri tarafından başlatılan, Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye tahliye isteği içeren etiketlerin günlerce Türkiye ve Dünya gündemde kalması tüm çevrelerin dikkatini çekti.

30 Ocak’ta yapılan operasyon sonrası 10 gün gözaltının ardından 8 Şubat’ta çıkarıldığı mahkemede tutuklanan, ailesi ve sevenlerinden 144 gündür ayrı tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri günlerdir Twitter'da etiket açarak TT oluyor. Türkiye'nin ve hatta dünyanın gündeminde günlerce yer ediyor.

Etiket çalışmasında,  haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye tahliye çağrısında bulunuyorlar. Son olarak bu akşam başlattıkları etiket ile 100 binden fazla tweet atarak Hocaefendi’ye olan özlemlerini ve tahliye isteklerini bir kez daha gündeme taşıdılar.

Ayrıca Semra Kuytul Pazartesi Günü Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutuklu yargılama ve tecrit zulmüne maruz kalmasının yüzbinler tarafından tepki ile karşılandığını ifade etmişti. Seçim öncesi önemli açıklamalar da bulanan Hocahanım bu zulmün AKP’ye oy kaybettirdiğinin mesajını verdi.

 

İşte açılan etiketler;

 

19 Haziran Salı: #AlparslanKuytulaAdalet

20 Haziran Çarşamba: #AlparslanHocayaÖzgürlük - AlparslanHoca Tahliyeistiyoruz

21 Haziran Perşembe: #AlparslanKuytulaTecrit - AlparslanHocam SerbestKalsın

22 Haziran Cuma: FurkanGönüllülerineTahliye – AlparslanHocam

23 Haziran Cumartesi: AlparslanKuytulOnurumuz - AlparslanHoca

 

İlgili Haberler;

Yaklaşık 100 bin AlparslanHocam! Dünya Alparslan Kuytul’a Tahliye İstiyor Türkiye #AlparslanKuytulaAdalet diyor! Furkan Gönüllülerinden #AlparslanHocayaÖzgürlük Çağrısı! #AlparslanKuytulaTecrit Zulmüne Tüm Türkiye’den Tepki Yağıyor! Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Maruz Kaldığı Tecrit Nedir? Semra Kuytul'dan Seçim Öncesi Açıklama: Kafalar Karışık!


0 Yorum

Yorum Yaz