10 Mayıs'ta Adana Adliyesi Önünde Neler Yaşandı?

10 Mayıs’ta on binlerin gözü, Adana Merkez Adliyesinde görülen Alparslan Hoca'nın mahkemesindeydi. Sabahın erken saatlerinden günün geç saatlerine kadar adliye önünde ve çeşitli bölgelerde heyecanlı, ümitli ve gergin saatler yaşandı. Yurtiçi ve yurtdışından katılımla bir araya gelen binlerce kişinin yaşadığı yoğun günün özeti şöyle;

10 Mayıs'ta Adana Adliyesi Önünde Neler Yaşandı?
12 Mayıs 2019 12:36:50

Heyecanlı Bekleyiş Sabahın Erken Saatlerinde Başladı


Sevenleri, Alparslan Kuytul Hocayı bu mahkemesinde de yalnız bırakmadı. 15 aylık haksız tutukluluğun ardından gerçekleşen duruşmayı yakından takip eden Furkan gönüllülerinin bekleyişi, sabahın erken saatlerinde başladı.

Adana Merkezinde gerçekleşen duruşmaya Hocaefendi, bulunduğu Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan SEGBİS (ses ve görüntü bilişim sistemi) ile katılırken, sevenleri adliye önünde ve Bolu cezaevi önünde heyecanlı saatler geçirdi. Hocaefendinin binlerce seveni bu duruşmadan kesin tahliye bekledi.


Mahkeme Süreci Sosyal Medya Gündemini de Etkiledi

Alparslan Hoca'nın sevenleri, mahkeme sürecini sosyal medya gündemine taşıdı. Kısa sürede dünya ve Türkiye gündemine girmeyi başaran AlparslanHocaya Özgürlük ve AdanaAdliyesi AdaletBekleyişi etiketleriyle, haksız tutukluluk kınandı, yetkililere siyaset değil adalet çağrısı yapıldı.
Mahkemeye olan ilgi, etiketlerin, gün boyu sosyal medyada yükselmesini sağladı.

Mahkeme Haksız Kararını Açıkladı

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "suç örgütü kurmak ve yönetmek, nitelikli dolandırıcılık" davasının 2. duruşmasında mahkeme heyeti, delillerin toplanmaması gerekçesiyle Alparslan Hoca ve Ali Alagöz'ün tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 22 Ağustos 2019 tarihine erteledi.

Adaletsiz Karar Sonrası İlk Açıklamalar

Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Vakfı başkanı Ali Alagöz'ün tutukluluğunun devamına karar verilmesi üzerine avukat Adem Tural adliye önünde açıklama yaptı.
Tural, "Delillerin toplanmaması, kaçma şüphesi gibi gerekçelerle bir insanı 15 aydır özgürlüğünde mahrum bırakıyorlar. Biz bu kararın bir kez daha haksız bir karar olduğunu ifade etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Mahkeme süresince Bolu cezaevi önünde Bekleyen Semra Kuytul Hocahanım ise ilk açıklamasında
" Yaptıkları her şey kendilerinin aleyhlerine dönecek. Rezalet devam ediyor. İnsanların canı yanmaya devam ediyor. Can yakanların da bir gün canı yanacaktır elbette" ifadelerini kullandı.

Haksız Karara Tepki

Bir buçuk yıldır devam eden haksızlığın bitmesini isteyen binlerce Furkan gönüllüsü ise bu adaletsiz sonuca sloganlarla büyük tepki gösterdi.

Gönüllülere Polis Müdahalesi

Mahkemesinin haksız kararının açıklanması üzerine Adana Merkez Adliyesi önü ve çevresinde hareketli saatler yaşandı.
Haksız tutukluluk halinin devam edeceğini öğrenen Furkan gönüllüleri, karara sadece sloganlarla tepki göstermek isteyince yüzlerce emniyet mensubunun müdahalesi maruz kaldı.
Tepki gösterilmesine izin vermeyen emniyet mensupları, gönüllüleri ablukaya alarak provoke etmeye çalıştı.
Bir anda karışan Adana sokaklarında 4 Furkan gönüllüsü haksız bir şekilde gözaltına alındı.

Haksız Karar Sonrası 3 Farklı Yerde Basın Açıklaması

Adaletsiz karara tepki gösteren Furkan gönüllüleri Adana'nın üç ayrı merkezi caddesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Atatürk Caddesi, Merkez Yüreğir ilçesi Kozan Caddesi ve Merkez Seyhan ilçesi Barajyolu Caddesinde "Alparslan Hocamız Onurumuzdur", "Adalet İncindi Yazıklar Olsun" sloganları eşliğinde açıklama yapan gönüllüler haksız karar karşısında sessiz kalmayacaklarını vurguladılar.

Alparslan Hocanın Savunması Gündeme Oturdu

Alparslan Hocanın mahkeme salonunda verdiği tarihi savunma kısa sürede Türkiye gündemine oturdu.
Alparslan Hocanın, "Hükümete biat etmedim. Etmeyeceğim de! Kral çıplak. Bunu herkes biliyor. Gizlemenin bir anlamı yok. Bana ne derseniz deyin ama dolandırıcı demeyecektiniz. Bana bunu söyleyeceklerine kafama sıksalardı bu kadar alçalmayacaklardı." ifadeleri haber sitelerinin başlığına taşındı.

İlgili Görüntüler;

ı.



İlgili Haberler;

Furkan Gönüllüleri Bolu’da Alparslan Kuytul Hocayı Bekliyor! Alparslan Hocanın Sevenleri Adana Merkez Adliyesi Önünde! Sosyal Medya Alparslan Hocanın Mahkemesini Konuşuyor Siyasi Baskı Bir Kez Daha Haksız Tutukluluğun Devamına Karar Verdi! Haksız Karar Sonrası Alparslan Hocanın Avukatından İlk Açıklama Haksız Karar Sonrası Furkan Vakfı Eski Başkanı Hasan Demir’den İlk Açıklama Furkan Gönüllülerine polis müdahalesi! Atatürk Parkında Basın Açıklamasına Polis Müdahalesi Furkan Gönüllüleri Haksız Kararı Her Yerde Duyuruyor! Adaletsiz Karar Sonrası Semra Kuytul’dan İlk Açıklama: İğrenç Bir Siyaset, Açık Bir Korkaklık Furkan Gönüllülerinden Bolu'da Basın Açıklaması


0 Yorum

Yorum Yaz