2014'den Sonraki Dönemde Çok İnsana Zulmettiniz!

Alparslan Kuytul Hocaefendi bu akşam gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen “Diyarbakır konferansınızın iptal edilmesi hakkında ne söylersiniz?” sorusuna verdiği cevapta ; “Allah’a hesabını vereceksiniz bunların. Bu döneminiz zulüm dönemi olarak hatırlanacak.” Diyerek gündemi sarsan önemli açıklamalarda bulundu.

2014'den Sonraki Dönemde Çok İnsana Zulmettiniz!
18 Şub 2017 01:26:13

 

 

Diyarbakır konferansınızın iptal edilmesi hakkında ne söylersiniz?

Konferansın yasaklanması ile ilgili olarak valilik diyor ki,

 

 

Bakınız uluslararası mevzuata aykırıymış bizim konferansımız.

 Abartıya bakın.Bu kadar yıldır konferans yapıyoruz uluslararası mevzuatlara aykırı değildi. Anayasa ve kanunlara hepsine aykırıymış. Yani doğrudan doğruya ve açıkça uluslararası mevzuata anayasaya kanununa aykırıymış bu konferans. Bide idam etseydin.

Tüm kanunlara aykırıymış konferans yapmak!

 Böyle bir şey olamayacağına göre yani size yasaklıyoruz demek istiyor. Aynı gün Diyarbakır’da başka bir derneğin konferansı var. Provokasyon orada olamaz mı? Her programda provokasyon olabilir. Cumhurbaşkanının, başbakanının veya diğer partilerin mitinglerinde provokasyon olamaz mı? Her toplantıda olamaz mı? O zaman hepsini yasaklayın! Herkese serbest bize gelince mi provokasyon ihtimali var?

Biz milleti bölen insanlar değiliz böyle bir maddenin bizimle ne alakası var? Ne bulmuşlarsa doldurmuşlar! Milleti bölmek isteyen bir vakıf mıyız biz?

Açıkça, sen bizi tenkit ediyorsun bizde o yüzden yasaklıyoruz desenize. Açıkça şunu söylesene; laikliği tenkit ediyorsun. Bakın onu gündeme getirmek istemiyorlar. Laikliğin gündeme gelmesini istemiyorlar. Millet anlamayacak yani. Hangi niteliğine karşı gelmiş bu hoca? O konu gündeme gelmesin istiyorlar. Neden? Çünkü ideolojileri sakattır. Çünkü ideolojileri zayıftır. Çünkü Allah mı daha iyi bilir? İnsanlar mı? Bu kitap kıyamete kadar geçerli midir değil midir? O yüzden bu konunu gündeme gelmesin istemiyorlar.

 Laikliği tenkit ettin sen anlarsın(!) demek istiyorlar. Ben anlarım ama aynı zamanda anlatırım da!

Biz başkalarının hak ve özgürlüklerini mi engellemişiz? Demek ki her bir toplantı başkalarını hak ve özgürlüklerini engelliyor.

Bunu yazanlar herhalde valiliğin hukuk bürosudur. Herhalde bunu yazan da avukat falandır. Herhalde bunu bir polis memuru falan yazmadı. Çünkü maddelerle konuşuyor. Herhalde bunu bakkal kasap yazmadı. Şimdi bunu neden söylüyorsun bana? Konferans yapsaydık başkalarının hakkını mı engelleyecektik. Milli güvenliğe kadar gitti iş.

 Demek ki bir konferans yapsak Türkiye’nin milli güvenliği sarsılacak. Ben neymişim ya? Milli güvenliği sarsan adammışım. Pes ya pes!

 Kamu düzenini de bozuyormuşuz. Konferansa izin verseydiniz başkalarının haklarını korumamış olacaktınız yani? Tam tersine konferans engellemekle insanların haklarını çiğnediniz.

 İnsanların bilgilenme hakları vardı bunu çiğnediniz!

Hatırlarsanız ben size bu kanunun 1949’da çıktığını söylemiştim. Ne kadar haksızlık yapılıyorsa 5442 sayılı kanuna dayandırılıyor. O dönemi tek parti zulmü diye isimlendiriyorlar sonra kendileri o dönemde çıkan kanunla hem de Müslümanız diyorlar Müslümanlara bu kanunla hükmediyorlar. Yıllardan beri vali emir verdi güvenlik geldi gereken güvenliği sağlamadı mı? Halen de öyle olmuyor mu?

 Tamam yasaklandığını anladım da sebeplerden hiçbir şey anlamadım! Haksız sebeplerin bahane edildiği bir ülke de yaşıyoruz!

Bu kadar haksız sebeplerle konferans yasaklanıyor. Gelecek olanlara da söyleyin gelmesinler diyorlar. Neden? Ben herkese gelmeyin demeye mecbur muyum? Engelleyen sensin. Önce başvuru yapıldığı zaman sözlü olarak tamam gidin yapın dediler. Kağıt vermiyorlar zaten. Yasaklarken kağıt veriyor. İzin verirken kağıt vermiyor. Zaten izin alma zorunluluğumuz yok. Başvuruyoruz, o izni vermeyecekse yasaklıyorum diyor. O yüzden de izin kağıdı vermiyor. Ve siz izin verdiniz sözlü olarak arkadaşlarda günlerce çalıştılar. Allah’tan korkun. Sabahlara kadar afiş astılar bu soğukta. Kadınlarımız apartman apartman gezip kapı kapı duyuru ilanlarını dağıttılar. Allah’a hesabını vereceksiniz bunların.

 Bu döneminiz zulüm dönemi olarak hatırlanacak. 2014 ‘den sonraki dönem. Yaklaşık üç yıldır çok insanlara zulmettiniz. Çok insanları hapse attınız. Çok insanların haklarını yediniz. Konuşan herkesi susturmayı marifet bildiniz.

 Herkesi susturursanız bir yanlış yaptığınızda size kim doğruları söyleyecek?

 Her konuşanı memleket düşmanı mı ilan edeceksiniz? Elinizde televizyonlar var diye böyle mi davranacaksınız?

 İftiralar mı atacaksınız?

 “Küfür devam eder ama zulüm devam etmez.” Bir gün Allah zulmünüze son verir. Ve bu millet sizi hayırla anmaz. Bu dönem tarihe zulüm dönemi olarak geçer. Çok insanların canını yakıyorsunuz.

Bu kadar mazlumun bedduası birleşiyor. Şakşakçıların şakşakı sizi kurtarmaz o mazlumların bedduasından. İnsanları beddua ettirmeyin. Allah’ın verdiği gücü kuvveti yanlış istikamette kullanmayın. Kim zulmederse, kendi sonunu hazırlar. Kalabalıklar yavaş yavaş erimeye başlar. Nasıl olsa millet anlamıyor demeyin. Millet geç anlar ama anladığı zaman tam anlar. Kitleler geç anlar ama anladıkları zaman daha o dönemi unutmazlar. Siz Müslümanların çalışmaları sonucu oraya geldiniz. Ama güçlenince birçok cemaate tırpan vurdunuz. Bunu AKP değil de başka bir cemaat yapsaydı, bir cemaat başka cemaatleri bitirmeye çalışsaydı, onların kökünü kurutmaya çalışsaydı ne derdiniz?



0 Yorum

Yorum Yaz