2017 AÖF Sınavlarında açık uçlu soru mu olacak?

AÖF eğitim öğretim ve sınav yönetmeliğinde yapılan değişiklikler önemli bir ayrıntıyı içeriyor. Buna göre AÖF sınavlarında artık açık uçlu sorular sorulabilecek.

2017 AÖF Sınavlarında açık uçlu soru mu olacak?
19 Oca 2017 09:18:59

18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de, Anadolu Üniversitesi açıköğretim, iktisat ve işletme fakülteleri eğitim öğretim ve sınav yönetmeliğinde yapılan değişiklikler yayınlandı. AÖF ile iktisat ve işletme fakültelerinde yapılan değişiklikler arasında sınavlarda uygulanacak soru tipleri hakkında da son derece önemli ibareler bulunuyor.

İlgili yönetmeliğin üçüncü bölümünde yer alan 11. madde üzerinde yapılan değişiklik burada göze çarpıyor. Bu değişiklik uyarınca AÖF sınavlarında açık uçlu sorular sorulabilecek. Eski haliyle her ders için bir ara sınav ve çoktan seçmeli dönem sonu sınavı yapılması öngörülüyordu. Bu durum değişmedi ancak ara sınav soru tipleri konusunda bir hüküm eklendi.

AÖF sınav yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre artık ara sınavlarda çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış şeklinde ya da eşleştirme soruları sorulabilecek. Son olarak ÖSYM'nin kısa cevaplı soru sorulması kararı gündemde yer almıştı. Bu kez de AÖF sınavlarında açık uçlu, kısa cevaplı sorular sorulmasının önü açıldı. Bir sonraki AÖF ara sınavında açık uçlu soru sorulup sorulmayacağı merakla bekleniyor. AÖF sınav yönetmeliğinde yapılan diğer değişiklikleri ve detayları incelemek için aşağıdaki haber bağlantısını kullanabilirsiniz.

ÖSYM tarafından da LYS'nin açık uçlu sorular yer alacağını açıklandı. İşte LYS kısa cevaplı soru örnekleri:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz