'2019'un sonuna kadar ikili eğitimi kaldıracağız'

Milli Eğitim Bakan Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında, "ikili eğitim tartışmalarına da "İkili eğitimi de 2019'un sonuna kadar ortadan kaldıracağız ki kaliteli eğitim olsun" ifadelerini kullanarak kaldırılacağını söyledi.

'2019'un sonuna kadar ikili eğitimi kaldıracağız'
03 Mar 2018 18:26:49

Milli Eğitim Bakan Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında en fazla bütçeyi eğitime ayırdıklarına dikkati çekti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bütçeyle her kesime eğitim veriyoruz. 65 binin üzerinde okulumuzda 1 milyondan fazla öğretmenimizle 18 milyona yaklaşan öğrencimize eğitim veriyoruz. Kaliteli ve fırsat eşitliği temelinde bir eğitim, değişmez hedefimizdir. Kaliteli eğitim için öncelikle de eğitimin alt yapısının tamamlanması gerekir. 58 bin derslik ihtiyacımız var, 47 bin dersliğimiz inşaat halinde, 11 bin derslik ilave yapmamız lazım. Devlet, millet iş birliğiyle inşallah her gün yeni bir protokol yapıyoruz. İkili eğitimi de 2019'un sonuna kadar ortadan kaldıracağız ki kaliteli eğitim olsun. Eğitimi teknolojiyle buluşturduk. Eğitimde özel sektörü destekliyoruz. Eğitimin her kademesinde okullaşma oranı arttı. Kızlarımızın okullaşmasına daha çok önem veriyoruz. Çünkü toplumu kızlarımız, annelerimiz yetiştirir. Anne eğitimliyse aile eğitimlidir."



0 Yorum

Yorum Yaz