22 Nisan 2017'de Adana'da Neler Yaşandı?

Furkan gönüllülerine 22 Nisan 2017’de 28 şubatı aratmayacak şekilde yapılan zulmün üzerinden 2 yıl geçti. Tam 2 yıl önce bugün Adana Atatürk Parkında basın açıklaması yapmak isteyen Furkan gönüllülerine polis acımasızca müdahale etmişti.

22 Nisan 2017'de Adana'da Neler Yaşandı?
22 Nis 2019 14:50:03

Furkan Vakfının son 4 buçuk yıldır çeşitli yollarla konferansları engelleniyor ya da iptal ediliyordu. Vakıf, içinde bulunduğu bu süreçte 22 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirmek istediği bir basın açıklamasında polisin acımasız müdahalesi ile karşı karşıya kalmıştı.

Furkan Vakfı, iptal edilen Kutlu Doğum Organizasyonu ve hükümete çok yakın isimlerden Cem Küçük'ün Müslümanlar için "manyak tipler" demesi hakkında basın açıklaması yapmak istemiş ancak Furkan gönüllülerine polis acımasızca müdahale etmişti.

22 Nisan Cumartesi Günü Furkan Gönüllülerine Neler Yapıldı?

Basın açıklaması yapma hakkını kullanmak üzere 22 Nisan 2017 günü Adana Atatürk Parkı önünde toplanmaya başlayan insanlara bir anda polis müdahalesi başladı. Hatta Emniyet güçlerinden gelen anonslarda orada bulunanların 3 dakika içinde dağılmaları istendi.

Henüz ne olduğunu bile anlamayan katılımcıların üzerine bir anda gazlı ve tazyikli su sıkılmaya, bayan-erkek, çocuk- yaşlı ayırt etmeksizin coplarla saldırılmaya başlandı. Gaz bombalarının ve biber gazının yanı sıra plastik mermilerin de kullanıldığı müdahale, aynı anda tüm Türkiye’nin de gündemine oturdu.

Olaya tanık olan bazı kişilerin beyanlarına göre geri çekilmeye çalışan erkeklerden bazıları, kim olduğu bilinmeyen siyah araçlarla takip edilerek ara sokaklarda sıkıştırıldı ve ağzı yüzü kan içinde kalana kadar dövüldü.

Basın açıklamasına gelen bazı başörtülü bayanların başlarındaki örtünün polisler tarafından çekildiğine dair video görüntüleri ise sert tepkilere neden oldu.

Yerde yatan elleri arkadan kelepçeli birine bir bayan polisin koşarak gelip tekme attığı görüntülere ise sosyal medyada günlerce tepki yağdı…

Biber gazından etkilenerek bayılan bir kişinin elleri arkadan kelepçelendi. Burnu, kolu, ayağı, kürek kemiği kırılan, gözü patlayanlar oldu. Daha nice acıların yaşandığı bu acımasız müdahalede, binlerce insan eziyete uğradı, onlarca mağdur hastaneye kaldırıldı ve 100’e yakın kişi gözaltına alındı.

Furkan gönüllüleri, orada gerçekleşen orantısız ve acımasız müdahaleye rağmen en ufak bir mukavemette bulunmadı hatta kendilerine copla vuranlara gül uzatarak karşılık verdi.

Yaşanan zor şartların ardından Merkez Camiinde bir araya gelen binlerce kişi Alparslan Kuytul Hoca’nın tarihe geçecek açıklamasını dinleyip bir çiçeğe dahi zarar vermeden dağıldı.

O gün kardeşlik, fedakârlık, cesaret, muhabbet, dayanışma, itidalli davranışın destanı yazıldı. En ufak bir fevri hareketin görülmediği o gün binlerce insandan bir tanesi bile emniyet mensuplarına elini kaldırmadı, bir kez vurmadı, bir taş atmadı hatta biber gazından etkilenen memurlara yardımlar edildi.

İşte, üzerinden iki sene geçmesine rağmen hafızalardan silinmeyen o karelerden bazıları:


 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz