5 Nisan 2018’de Neler Yaşandı?

Adana’da 5 Nisan 2018 Perşembe sabahı 17 öğrenci evi ve beraberindeki iki aileye ait ev, Furkan Vakfı’na ait yurt gibi gösterilerek mühürlenmiş 8 ay aradan sonra da Aralık ayında “yurt değilmiş” denilerek tekrar açılmıştı. Bir yıl önce bugün yaşanan o garabet olayın ayrıntıları şöyle;

5 Nisan 2018’de Neler Yaşandı?
05 Nis 2019 19:07:12

Adana’da 5 Nisan 2018 Perşembe sabahı 17 öğrenci evi ve beraberindeki iki aileye ait ev, Furkan Vakfına ait yurt gibi gösterilerek mühürlendi.

Eşyalarının alelacele alınması istenen öğrenciler, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımda zabıta ve polislerin sabahın erken vaktinde baskın yapar gibi geldiklerini, eğitim yılının ortasında sokağa atıldıklarını ifade ederek, yetkililerin bu zulme son vermesi çağrısında bulundular.

Birçoğunun ailesi şehir dışında olan öğrenciler, ne yapacaklarını bilmez bir vaziyette sokağa atıldı. Evleri mühürlenerek sokağa atılan öğrenciler sosyal medyadan “Senin evladın olsaydı aynı zulmü yapar mıydın?” diyerek yetkililere seslendi.

Aynı gün öğrenciler ile aynı binada oturan, biri hamile diğeri 3 çocuklu olan iki aile de evi Furkan Vakfına ait yurt gibi gösterilip mühürlenerek sokağa atıldı. İki aile ve öğrenciler, evlerinin mühürlenmesinin üzerinden günler geçmesine rağmen bekleyişlerine devam ettiler.

Sokağa atılan öğrenci ve ailelerin Milli Eğitim’e evlerinin açılması için yazdıkları ikinci dilekçe de reddedildi. Mağdur olan aileler ve öğrenciler ise haklarını sonuna kadar arayacaklarını ve bu haksız keyfi uygulamayı herkese duyuracaklarını ifade ettiler.

Yaşanan mağduriyet üzerine Adana halkı öğrencilere evlerini açtı.

ÖĞRENCİ EVLERİNİN MÜHÜRLENMESİNE TEPKİLER

Öğrenci ve ailelerin sokağa atılmasıyla yaşanan hukuksuz ve keyfi uygulamaya Türkiye’nin birçok yerinden tepkiler geldi.

Türkiye’nin farklı illerinde ikamet eden vatandaşlar, öğrencilere destek amaçlı evlerinin önüne çıkarak sokakta beklediler.

Yaşanan büyük mağduriyete sessiz kalmayan halk, kapılarının önüne koydukları valizler, erzaklar ve açtıkları pankartlarla ‘farkındalık’ oluşturarak, mağdur öğrenci ve ailelere yapılan zulme tepki gösterdi.

Halk; “Sokağa atılan öğrencilere sahip çıkmaya hazırız, öğrencilere yapılan bu haksızlıklar bize 28 Şubat’ı hatırlatıyor, öğrenci evleri mühürlüyken bizim evler de mühürlü” yazan pankartlarla, mağdur öğrencilere desteklerini ve yapılan zulme tepkilerini belirtti.

Birçok STK öğrencilerin ziyaretine gelerek yaşananları kınadıklarını ve her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti.

Yaşanan mağduriyet sosyal medya aracılığı ile Türkiye gündemine oturdu. Mağdur aileler ve öğrenciler için açılan etiketlerde halk, zulme sessiz kalmadığını ifade etti ve ‘ikinci 28 Şubat AKP’den mi’ sorusunu sordu.

5 Nİsan 2018 tarihinde ortaya çıkan görüntüler;



0 Yorum

Yorum Yaz