AB uyum yasaları neticesinde misyonerlik kuşatması had safhada

AB uyum yasalarıyla uygun zemin bulan misyonerlik faaliyetleri sokaklara taşarak gençlerimizi hedef alıyor.

AB uyum yasaları neticesinde misyonerlik kuşatması had safhada
14 Oca 2018 08:00:00

Milli Gazete'nin haberine göre AB ve Vatikan destekli merdiven altı kiliseler ve misyoner kuruluşlar, ülkemizin dört bir yanında çalışmalarını artırarak, gençlerimizin zihnini çelmeye çalışıyor. ‘Uyanış Gençliği’ adı altında toplanan bir grup, her ilimizde 4 kilise kurmak için planlarını devreye soktu. Gençlerimizin zihnini çelmek için birçok ücretsiz çalışma yürüten bu grup, müzik ve dans eğitimi ile gençleri bünyesi altında toplayarak zehirliyor…

Misyoner kuruluşlar ve Vatikan destekli kiliseler ülkemizin dört bir yanında çalışmalarını artırdı. Uzun yıllardır faaliyetlerini yürüten Avrupa Birliği ve Vatikan destekli kiliseler, “Uyanış Gençliği” adı altında oluşturdukları plartform ile dini inancı zayıf ancak zeki ve gelecek vadeden çocukları hedefine alırken, her ilde 4 kilise kurmayı planlıyor. Özellikle genç nüfusu kiliseye çekmek için birçok teşvikte bulunan platform, ücretsiz müzik ve dans dersleri vererek ilgi çekmeye çalışıyor. Faaliyetlerini sokağa da taşıyan grup, vatandaşlara mikrofon uzatarak, Hristiyanlığı ve misyonerliği şirin göstermeyi amaçlıyor.

HER ŞEHİRE 4 KİLİSE

Merdiven altı kiliselerle sürekli gündeme gelen misyonerler şimdi de, Türkiye’de kiliseler arası bir gençlik hareketi kurdu. ‘Uyanış Gençliği’ adı altında toplanan kiliseler, Türkiye’nin dört bir tarafına kilise kurup, Hristiyanlığın ve misyonerliğin yayılmasını hedefliyor. Yeni kurulan grubun yayımladığı vizyon programında ülkemizin dini ve manevi değerlerinin altına dinamit koymayı amaçlarken, vizyonda yer alan şu ifadeler dikkat çekti: “Vizyonumuz, yaşadığımız bu yerde 4 veya daha fazla ‘yerel kiliseye sahip her şehirde bir Uyanış Gençliği’ başlamasıdır. Her ay farklı şehirlerde birbirinden bağımsız olarak yapılan UG’lerin dışında yılda bir kez tüm şehirlerden gelen genç imanlıların katılımıyla ortak bir Uyanış Gençliği Ana Toplantısı organize etmek istiyoruz.”

MİSYONERLER SOKAĞA İNDİ

Çalışmalarını sosyal medya aracılığıyla da artıran grup, sokaklarda vatandaşlara mikrofon uzatarak, ‘misyonerlik nedir, incili okudunuz mu?” gibi soruları yöneltip, vatandaşları zor duruma düşürerek, kendilerini sözde haklı çıkarmayı hedefliyor. Kurgulayıp yayınladıkları videoları sosyal medyada paylaşan grup, İslami hassasiyetlere dil uzatan ifadeleri de kullanmaktan geri kalmazken, misyonerliği alenen yaymayı planlıyor.

DANS VE MÜZİK İLE KANDIRMAYI AMAÇLIYORLAR

Gençleri çalışmalarına katmak için bilindik misyonerlik faaliyetleri yürüten gurup, genç neslin müzik ve dans üzerinden aklını çelmeyi planlıyor. Sosyal medya üzerinde eğitim programlarının içinde dans ve müzik bölümünü öne çıkaran grup, reklam çalışmalarının en başında dans ve müziği bulundurarak, bu yöntemle zihinleri çelmeyi amaçlıyor.

DAHA ÖNCE DE MİT’E TAKILMIŞLARDI

‘Uyanış Gençliği’ çalışmalarının büyük bir kısmını İstanbul, Ankara, İzmir, Hatay ve Diyarbakır’da bulunan kiliseler üzerinde yürütüyor. Dikkat çeken bir husus ise 2011 yılında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yayımlanan raporda, Diyarbakır Kilisesi’nin misyonerlik faaliyeti yürüttüğü ortaya çıkmıştı. MİT’in raporda, Diyarbakır Proteston Kilisesi kontrolünde faaliyet gösteren Diyarbakır Kilisesi Derneği‘nin açtığı İngilizce kursuyla misyonerlik faaliyetleri yürütüldüğünün altını çizmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz