'AB’ye karşı kaba sözlerden kaçının'

Başbakan Binali Yıldırım kahvaltıda milletvekilleri ile buluştu. AB konusunda kaba konuşulmamasını isteyen Yıldırım, boş vaatlerde bulunulmamasını ve FETÖ konusuna 'takılıp kalınmamasını' istedi. Bir vekilden 'hayırcıları teröristlerle özdeşleştirmek iyi olmadı' dedi.

'AB’ye karşı kaba sözlerden kaçının'
15 Mar 2017 11:21:30

'AB'YE KARŞI SERT SÖYLEMLERDEN KAÇININ'

BaÅŸbakan Binali Yıldırım, dün AK Parti genel merkezinde milletvekilleri ile bir araya geldi. Basına kapalı yapılan toplantıda Avrupa ülkeleri ile yaÅŸanan kriz ve referandum süreci deÄŸerlendirildi. Edinilen bilgilere göre, Yıldırım’ın verdiÄŸi mesajlar şöyle: “Bazı milletvekili arkadaÅŸlarımızın Hollanda ile yaÅŸanan krizle ilgili açıklamaları doÄŸru deÄŸil. AB ülkelerine karşı sert ve kaba söylemlerden kaçınalım. Biz hükûmet olarak gereken adımları atıyoruz zaten. Oradaki vatandaÅŸlarımızın da haklarını korumamız lazım.  Mutedil olacağız. Sosyal medya, sorumsuz medya deÄŸil. Yazdıklarınıza dikkat edin. Söz ağızdan çıkmadan sahibinin esiridir. Ağızdan çıktıktan sonra sahibi sözün esiri olur. Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine iliÅŸkin kampanyamız gayet güzel gidiyor. Rüzgâr da ‘evet’e dönüyor. Siz de çalışmalarınızı çok ciddi ÅŸekilde yürütün. Karamsar olmayın. TeÅŸkilatların yaptığı programlara uyun. VatandaÅŸla yüz yüze temas kurun. Müşavere ve halkla beraber olmak siyasi tarzımızdır. Çünkü halkın sesi Hakk’ın sesidir. Bu bir seçim deÄŸil. Biz zaten ülkenin problemlerini biliyoruz ve gerekeni yapıyoruz. Bunun dışında boÅŸ vaatlerde bulunmayız. 

‘HAYIR’ DİYENLERİ DIŞLAMAK YANLIŞ OLDU

Bazı arkadaşlarımız referandumda ‘Hayır’ diyenlere yönelik kırıcı ve incitici söylemlerden uzak durmak gerektiğini dile getirdi. Biz kucaklayıcı olacağız. Vatandaşlara karşı ılımlı olacağız. ‘Hayır’ diyenleri de dışlamayacağız. Bölgede bazı belediyelere atanan kayyumların fazla inisiyatif kullandığını dile getirenler oldu. Ama bu kayyum düzenlemesinden vatandaşın çok memnun olduğunu düşünüyorum. Kayyumlar da sonuçta devlet ve oradaki vatandaş için çalışıyor. Ben referandumda Doğu ve Güneydoğu’nun büyük sürpriz yapacağına eminim. Bölgede oy patlaması bekliyorum. Ayrıca, bu referandumda bizim için kadın ve genç seçmen çok önemli. Çalışmalarımızda bu kesimlere özellikle ağırlık verelim. Seçilme yaşının 18’e düşürülmesini iyi anlatalım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştiren çevreler diyorlar ki, ‘Vücudunuzda iki kulak, iki dudak, iki göz, iki el, iki ayak var’. Oysa vücudumuzu yöneten tek bir beyin ve tek bir kalp var. 16 Nisan’dan sonra da komuta merkezi tıpkı vücudumuzda olduğu gibi tek olacak.

'MAĞDUR OLANLAR İLE İLGİLİ ABARTILI SÖYLEMLERE İNANMAYIN'

FETÖ operasyonlarında maÄŸdur olanlarla ilgili abartılı söylemlere inanmayın. Sistemde ufak tefek arızalar olabilir. Bu çok normal, ama maÄŸduriyet edebiyatına kapılmayın. 

 



0 Yorum

Yorum Yaz