ABD Sözcüsü: Türkiye DEAŞ'ı bırakıp PKK'nın peşine düştü

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'ın tartışılacak Türkiye açıklaması. ABD sözcüsü,''Türkiye, Suriye'nin kuzeybatısında DEAŞ'tan gözünü çevirip PKK'nın peşine düştü'' dedi.

ABD Sözcüsü: Türkiye DEAŞ'ı bırakıp PKK'nın peşine düştü
26 Oca 2018 08:37:28

Günlük basın brifinginde Sözcü ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Afrin operasyonu ve Türkiye'nin bölgedeki adımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AA'nın haberine göre; Nauert, Suriye'nin kuzeybatısındaki PYD/ PKK unsurlarıyla ilgili konuşurken ABD yönetiminin her zaman dile getirdikleri "YPG" tanımı yerine doğrudan "PKK" ifadesini kullandı.

Daha sonra sözlerinde herhangi bir düzeltme yapmayan Nauert, "Türkiye, Suriye'nin kuzeybatısında DEAŞ'tan gözünü çevirip PKK'nın peşine düştü. Orada istikrar istiyoruz." yorumunu yaptı.

Afrin'de görece olarak "istikrar olduğunu" ve şu anda yerel halkın bölgeden kaçmaya başladığını savunan Nauert, bölgedeki gerginliğin düşmesini istediklerini kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde de "bölgedeki tansiyonun azalması" konusunun konuşulduğunu vurgulayan Nauert, Suriye'nin çok zor bir süreçten geçtiğini ve ülkenin kuzeybatısında yeni bir sorun alanının ortaya çıkmasını istemediklerini dile getirdi.



0 Yorum

Yorum Yaz