ABD'den Menbiç açıklaması: Çekilmiyoruz

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü, "Menbiç’teki SDG güçlerini hedef alması durumunda sahadaki ortaklarınızı koruyacak mısınız?" sorusuna “Biz bütün taraflara ABD güçlerinin orada olduğunu ve orada kalmaları için gereken tedbirleri alacağımızı hatırlattık” diye yanıt verdi.

ABD'den Menbiç açıklaması: Çekilmiyoruz
19 Mar 2018 21:59:04

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Albay  Manning haftalık basın toplantısında Türkiye’nin Afrin operasyonu ile ilgili soruları yanıtladı.

Manning kuzeybatı Suriye’deki durumdan kaygılı olduklarını belirtirken  "Tarafları DEAŞ ile mücadeleye odaklanmaya,  masum sivilleri korumaya davet ediyoruz" çağrısını yaptı.

Yoğun nüfuslu bölgelerde yaşanan çatışmaların da halka zarar verebileceğini  ve bunun  sınır bölgelerinin daha ilerisindeki bölgelerde   insani durumun daha da kötüleşmesine neden olacağını söyledi

ABD’nin Afrin bölgesinde bulunmadığını da belirten Manning Türkiye’nin Menbiç’teki SDG güçlerini hedef alması durumunda sahadaki ortaklarınızı koruyacak mısınız sorusuna da “Biz bütün taraflara ABD güçlerinin orada olduğunu ve orada kalmaları için gereken tedbirleri alacağımızı hatırlattık” diye yanıt verdi.

Konuşmasında "Tüm tarafların dikkatini DEAŞ’la mücadeleye vermesini istiyoruz. Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz. Türkiye sınırlarından aktif bir isyan olan tek NATO ülkesidir" diyen Pentagon sözcüsü Türkiye ile yakın temas içinde olduklarını da belirtti.



0 Yorum

Yorum Yaz