ABD'den Suudi Arabistan'a Cemal Kaşıkçı yaptırımı

ABD eski Enerji Bakanı Ernst Muniz, Suudi Arabistanlı Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması üzerine, Suudilerin başlattığı dev proje olan Neom'da ki danışmanlık görevini askıya aldı.

ABD'den Suudi Arabistan'a Cemal Kaşıkçı yaptırımı
11 Eki 2018 14:43:51

Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğuna girdikten sonra bir daha haber alınamayan Suudi Arabistan vatandaşı Cemal Kaşıkçı gelişmesiyle beraber, ABD eski Enerji bakanı Ernst Muniz, Suudilerin başlattığı ve çılgın proje olarak bilinen Neom'da ki danışmanlık görevini askıya aldığını açıkladı.

Çarşamba günü yayınlanan bir bildiride ABD eski Enerji Bakanı Muniz, Cemal Kaşıkçı hakkında daha fazla bilgi edinilene kadar Neom projesinde çalışmalarını askıya aldığını söyledi.

Muniz, geçtiğimiz Ekim ayında 500 milyar dolara mal olan Suudi Prensi Prens Prens Muhammed bin Salman tarafından başlatılan Neom projesine danışmanlık eden 18 kişiden biriydi.

Muniz'in kararı, projenin yönetiminin, çeşitli sektörlerdeki dünya uzmanlarının 18 üyesinin, fikirlerin, vizyonların, tavsiyelerin ve geleceğin çiziminin sunumuna doğrudan katkıda bulunacak olan danışma kurulunun oluşturulmasından sadece bir gün sonra geldi.

Neom Projesi nedir?

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman 24 Ekim 2017'de, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır toprakları üzerinde 26 bin 500 kilometrekarelik alanda Neom adı verilen ve 500 milyar dolara mal olacak devasa yatırım projesini kamuoyuna duyurmuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz