ABD'den Türkiye açıklaması: Müzakere süreci devam ediyor

ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararlarıyla ilgili olarak "Türkiye ile müzakere sürecinin devam ettiğini" açıkladı. Nauert, "Türkiye ile çok kapsamlı bir ilişkimiz var ve Türkiye hükümetiyle bu konuları her görüşmemizde konuşuyoruz. Türkiye hükümeti yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler çok geniş kapsamlıydı." dedi.

ABD'den Türkiye açıklaması: Müzakere süreci devam ediyor
10 Ağu 2018 08:47:32

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. ABD'ye giden ve burada görüşmeler gerçekleştiren Türk heyetin Türkiye'ye dönmesinin ardından yaptığı açıklamada, 'Türkiye ile müzakere süreci devam ediyor.' dedi.

Sözcü Nauert, "Türkiye ile çok kapsamlı bir ilişkimiz var ve Türkiye hükümetiyle bu konuları her görüşmemizde konuşuyoruz. Türkiye hükümeti yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler çok geniş kapsamlıydı. Açık bir şekilde Rahip Andrew Brunson'ın eve dönmesi gerektiğini söyledik." dedi.

"Bu (görüşmelerin) bir kısmını kamuoyuna açık bir şekilde tartışmayacağız." diyen Nauert, "İlerleme olarak Brunson'ın eve dönmesini görüyoruz. Görüşmelerin içeriği hakkında tanımlamalar yapmayacağız." ifadesini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz