ABD'den YPG’ye bir haftada 500 TIR silah

Münbiç’te Türkiye ile ortak devriyeye hazırlanan ABD, bir yandan da terör örgütü YPG’yi ağır silah ve zırhlılarla donatmayı sürdürüyor. Son bir haftada ABD tarafından gönderilen 500’den fazla TIR, PKK/SDG’ye silah ve malzeme taşıdı.

ABD'den YPG’ye bir haftada 500 TIR silah
12 Eki 2018 10:59:37

Türkiye’nin Münbiç yol haritası üzerinde anlaştığı ve devriye faaliyeti için eğitime başladığı ABD, bölgede terör örgütü PKK/YPG'ye destek vermeye devam ediyor.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre ABD, her ne kadar terör örgütünün Münbiç’ten çıkarılması için Türkiye ile anlaştıysa da, bölgede PKK tarafından yönetilen yapılara verdiği silah, araç ve teknik ekipman desteğini sürdürüyor.

YPG/PKK Münbiç'i çukurlarla çevreledi

ABD, Türkiye'ye Münbiç konusunda verdiği sözü halen yerine getirmezken, geçen zaman zarfında terör örgütü YPG/PKK, ilçe merkezinin etrafını kazdığı çukurlar ve toprak setlerle çevirdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, önceki gün yaptığı açıklamada, 4 Haziran'da ABD ile sağlanan mutabakata dikkati çekmişti. Münbiç'in YPG/PKK'dan temizlenmesi için 90 günlük bir takvim üzerinde anlaşıldığını anımsatan Kalın, ancak daha sonra 'oyalama taktiklerinin' devreye girdiğini vurgulamıştı.

Son bir haftada en az 500 TIR silah, zırhlı araç ve mühimmat, ABD tarafından PKK/YPG’ye gönderildi.

ABD önderliğindeki Uluslararası Koalisyon önceki akşam PKK/YPG’ye 30’u zırhlı araç yüklü olan 300 TIR’lık bir konvoy daha yolladı. Konvoy gece saatlerinde YPG kontrolündeki Kamışlı’ya vardı. Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) resmi internet sitesi de 300 TIR’lık konvoyu doğruladı.

Bir diğer yandan Koalisyon’un dün PKK’ya en az iki adet Lenco BearCat ZPT (Zırhlı personel taşıyıcı) verdiği ortaya çıktı. Massachusetts merkezli Lenco Industries tarafından üretilen Lenco BearCat ZPT, 12 askeri personel taşıyor. Vatan Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre teröristler, ABD, Avustralya, Kanada, Brezilya, Hollanda, Belçika, Fas ve Bangladeş’te güvenlik güçleri tarafından kullanılan bu zırhlı araçları, şehir ve kırsal bölgelerdeki devriyeler için kullanacak.

Hendek açmak için özel araç yolladılar

Geçtiğimiz hafta terör örgütü YPK/PKK, Münbiç'i çukur siperler ve toprak barikatlarla çevrelemişti. ABD’nin yolladığı buldozer ve ekskavatörlerle çukurlar açıp, barikatlar yapıldı. Yaklaşık 30 km uzunluğunda çukurların arasında bağlantılı tüneller var. Amerika ayrıca PKK/YPG’ye ABD firması Oskosh tarafından üretilen ‘M984A4 Kurtarıcı’ da yolladı. Savunma uzmanları örgütün bu aracı Afrin’de olduğu gibi tahkimat kurmak için kullanacağını tahmin ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz