Abdestin Sağlığa Yararları Nelerdir?

Dinimizde ibadet olan abdestin vücudumuz için faydalarını sizlerin istifadelerine sunuyoruz.

Abdestin Sağlığa Yararları Nelerdir?
20 Eki 2018 11:33:01

Peygamberimizin (s.a.v) abdest hakkındaki bir hadisinde: “Şüphesiz ki benim ümmetim, kıyamet gününde, abdest izlerinden dolayı yüzleri nurlu, elleri ve ayakları parlak olarak çağırılacaktır. Yüzünün nûrunu artırmaya gücü yeten kimse bunu yapsın” (Buhârî)

İşte abdestin faydaları:

1-Her gün, el yüz ve ayaklarımız pek çok yere temas ediyor. Bu temasla pek çok mikrop el ve ayaklarımıza bulaşır. Günde beş defa elleri, yüzü ve ayakları yıkamak bizi mikroplardan arındırır.

2- Ağız ve burnumuz mikropların vücudumuza girdiği en önemli yerlerdendir. Buraların sık sık temizlenmesi bizleri mikroplara karşı korur.
3- Yüzün yıkanması da cildi kuvvetlendirir, baştaki ağırlığı ve yorgunluğu hafifletir. Damarları ve sinirleri harekete geçirir. Devamlı abdest alanın, yaşlansa bile, yüzündeki güzellik, tazelik gitmez.
4- Gusülle vücut eski zindeliğini kazanır. Vücudu belirli aralıklarla yıkamak, koruyucu hekimlik yönünden çok önemlidir. Dinimiz, bekâr da olsa, her cuma günü gusletmeyi tavsiye etmektedir.
5- Vücutta bir statik elektrik dengesi vardır. Çeşitli durumlarda bu elektrik gerilimi artmaktadır. Yıkanınca su zerreleri, olumsuz elektrik gerilimini alarak, vücudu topraklayıp, yeniden normale döndürüyor. Bu açıdan gusül, tıbbî yönden de, yapılması gereken bir temizliktir.
6- Yine abdest ve gusül, vücudun kan dolaşım mekanizmasına katkıda bulunduğu gibi lenf sisteminin uyarılıp harekete geçmesine de yardımcı olur.
7- Toprakla yapılan teyemmüm de, vücuttaki statik elektriği büyük ölçüde yok eder.
8- Ayakların gün boyu beli aralıklarla yıkanması varis oluşumunu engeller.



0 Yorum

Yorum Yaz