ABD'li Senatörlerin Türkiye Teklifine Ankara'dan Tepki

ABD'de Cumhuriyetçi ve Demokrat Partili altı senatör 'Türk hükümeti ABD vatandaşlarının haksız yere tutuklamaya son verene dek' Türkiye'nin uluslararası mali kuruluşlardan borç almasını sınırlayan bir yasa tasarısı sundu.

ABD'li Senatörlerin Türkiye Teklifine Ankara'dan Tepki
20 Tem 2018 12:34:39

Türk Dışişleri Kaynakları'nın bu tip adımların 2 ülkenin ilişkisine zarar verme amacı taşıdığı görüşünde olduğu belirtildi. Bloomberg HT Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu konuya dair detayları paylaştı. 

Türkoğlu "Sunulan teklif Türkiye'yi finans kurumlarından kredilerin sınırlandırılmasına dair bir yasa teklifi. Başta Türkiye'de tutuklu bulunan ABD'li rahip Brunson olmak üzere tutuklamalar gündeme getirilmiş. EBRD'de ve IFC'deki ABD'li yöneticilerin Türkiye'ye insani amaçlar dışındaki kredilere karşı çıkması isteniyor. 

Bu, teklifin Senato tarafından kabul edileceği anlamına gelmiyor. Türkiye'yle ilgili sunulan ilk teklif de değil, daha önce de birçok Türkiye karşıtı teklif senatoya sunulmuştu." dedi. 

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ: AMAÇ İLİŞKİLERE ZARAR VERMEK 

Dışişleri Kaynakları Türkiye karşıtı bazı çevrelerin Kongre'de özellikle bu tip adımlar atmasının 2 ülkenin ilişkilerine zarar verme amacı taşıdığını belirtiyor. 

Türkoğlu, "Ankara'nın görüşü ve beklentisi ABD'nin bu teklifi ciddiye almaması yönünde." ifadelerini kullandı. 



0 Yorum

Yorum Yaz