ABD'nin Nükleer Tehditi Sorgulanmıyor

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı nükleer denemelerinin savunma amaçlı olduğunu savunurken ABD'nin elinde binlerce nükleer bomba olduğunu ve tüm dünyayı yok etme gücüne sahip olduğunu belirtti.

ABD'nin Nükleer Tehditi Sorgulanmıyor
21 Eki 2017 12:08:43

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen nükleer silahların yayılmasını önleme konulu konferansta konuşan Nam, "Elinde binlerce nükleer bomba var ve tüm dünyayı yok etme gücünde" dedi.

ABD SORGULANMIYOR

ABD'nin nükleer füzelerinin her zaman Kuzey Kore'yi hedeflediğini söyleyen Nam, ülkesinin her defasında nükleer programın doğru seçim olduğuna ikna olduğunu belirterek, "ABD'nin nükleer tehdidini etkisiz hale getirmek için denemelerimizi sürdürme niyetindeyiz" diye ekledi.

Kuzey Kore ordusunun tamamen savunmaya odaklı olduğunu, bu yüzden nükleer denemelerinin eleştirilmemesi gerektiğini dile getiren Nam, "Nükleer denemeleri yasaklama anlaşması henüz yürürlüğe girmedi ama yüzlerce deneme yapan ülkeleri kimse eleştirmiyor, ülkemiz eleştiriliyor. Bu adil değil ve çifte standardın apaçık tezahürü" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore'nin ABD tarafından nükleer şantaja maruz kaldığını söyleyen Nam, "Bu yüzden Pyongyang'ın nükleer silahın yayılmasını önleme anlaşmasını imzalaması söz konusu değil" dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz