'ABD'nin yaptığı kabalık ve saygısızlık'

HalkBank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanması konusu sorulan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD'nin yaptığını kabalık ve saygısızlık olarak nitelendirdi.

'ABD'nin yaptığı kabalık ve saygısızlık'
29 Mar 2017 18:12:02
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir'de medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. HalkBank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanması konusu sorulan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "ABD'nin yaptığı kabalık ve saygısızlık. HalkBank Genel Müdür Yardımcısı'nın ABD'ye gidişi illegal değil. Yasal olarak oraya gitmiş. Madem müttefiktik, dosttuk, böyle bir durum varsa niye bana bunu söylemedin? Niye saklıyorsun? Niye köşenin ardında duruyorsun? Kabalık ve saygısızlık. Benim de onun herhangi bir görevlisine soracağım soru olabilir, yazılı sözlü bilgisine başvurma ihtiyacım olabilir, onların da olabilir. Yapılan muamele kötü, ama sonuçlarını görmeden bir ülke meselesi olarak görmek zor. Kaba, saygısız, nezaketsiz bir uygulama" diye konuştu.     ALMAN GAZETESİNE TEPKİSİ

Konuşmasında, bazı Avrupa ülkeleri ile yaşanan sorunlara da değinen Bakan Zeybekci, "Türkiye'nin en hasımı olduğu ülke için mesele Ermenistan desek, Ermenistan'ın en ahlaksız, en aklınıza gelebilen olumsuzluğu üzerine yükleyebileceğiniz bir gazetesi bile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin bir bakanına 'tasmalı köpek' demez. Bir Alman gazetesi benimle ilgili 'Erdoğan Köln'e en sadık tasmalı köpeğini gönderdi' dedi. O günden beri bağırıyorum. Ülkemin yeri getirdiğinde mangalı deviren gazeteci cemiyeti nerede? Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı Nihat Zeybekci'ye 'tasmalı köpek' demek burada da mı normal hale geldi? Bunu Türkiye Cumhuriyeti bakanı için söylüyor. Bir bakan AK Partili olunca söylenebilir mi? Bu 80 milyonu temsil eden bir bakan. Bu söyleniyor ve sessiz kalınıyor. Biz hukuki süreci başlattık. Eğer Almanya'da mahkeme varsa, hakimler varsa, bir insana bu şekilde hitap edildiğinde bir karşılığı olmalı. Bu eleştiri değil." 

Yaşanan sorunların ticari ve ekonomik ilişkiler açısından asla masada olmayacağını belirten Zeybekci, "Bunu asla yapmayacağız. Avrupa Birliği ile 54-55 yıldan beri süren sürecin en önemli günlerini yaşıyoruz. Pozitif anlamda. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi Türkiye ekonomisi için tarihi bir öneme sahip" dedi.    


0 Yorum

Yorum Yaz