Abdulkadir Selvi AKP için endişeli

Abdulkadir Selvi, AKP’nin 7 Haziran ve 16 Nisan sonuçları üzerinden etkili olan “yeni kuşak liberal-muhafazakâr” kitleyi kazanamadığını belirterek 24 Haziran seçimleri sürecinin sürprizlere gebe olduğunu yazdı

Abdulkadir Selvi AKP için endişeli
20 Haz 2018 13:45:04

Saray’ın en yakınındaki kalemlerden Abdulkadir Selvi, Hürriyet’teki köşesinde seçim sürecinde AKP açısından olumsuz seyreden noktalara dikkat çekti ve 24 Haziran’ı “sürprizlerin seçimi” olarak niteledi.

Selvi, AKP’nin 7 Haziran ve 16 Nisan’da seçim sonuçları üzerinde etkili olan “Yeni kuşak liberal-muhafazakâr kitle”yi kazanmak için çaba sarf etmediğine dikkat çekerek şunları yazdı:

“AK Parti döneminde oy kullanma çağına gelmiş olan, özgürlükleri önemseyen, adalet ve eşitlik algısı yüksek, batı dünyasıyla entegrasyona önem veren, eğitimli, gelir düzeyi iyi olan, bireysel, şehirli, muhafazakâr seçmen kitlesi. 7 Haziran ve 16 Nisan’da sonuçlar üzerinde etkili olmuşlardı. Ancak AK Parti bunları yok saymayı tercih edip kazanmak için bir çaba göstermedi. 24 Haziran seçimlerinde de bu kitleyi kazanmaya yönelik bir gayret içine girmedi.”

Kürtler kaybediliyor, MHP ile ittifak sinerji yaratmadı

AKP’nin Kürt seçmene yönelik politikalarının da yetersiz olduğunu söyleyen Selvi, Suruç olaylarının, bölgede dalga dalga yayıldığını ve AKP aleyhine işlediğini belitti: “İktidar gücüyle olayların üstünün örtüldüğü ve adaletin tecelli etmesinin engellendiği yönünde bir kaygı oluşmaya başladı. AK Parti’nin süratle adaletin tecelli edeceği güvencesini vermesi gerekiyor.”

Selvi tüm bunların yanında AKP’nin MHP ile kurduğu ‘cumhur ittifakı’nın bir sinerji meydana getiremediğini de vurguladı.



0 Yorum

Yorum Yaz