Abdüllatif Şener: 1500 yıllık İslam tarihinin en günahkar iktidarı sizlersiniz

CHP'li Abdüllatif Şener Dışişleri Bakanlığı Bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Abdüllatif Şener: 1500 yıllık İslam tarihinin en günahkar iktidarı sizlersiniz
18 Ara 2018 21:54:13

Abdüllatif Şener Dışişleri Bakanlığı Bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Ortadoğu'da yaşanan vahşeti gözler önüne sererek sorumlularını sorguladı.

Abdüllatif Şener'in konuşmasının ilgili kısmı şöyle;

Bu haliyle 1500 yıllık İslam tarihinin en günahkar iktidarı sizlersiniz. Sadece Suriye'ye yüzün üzerinde ülkeden yüzbinlerce yabancı terörist girdi. Şehirleri, köy ve kasabaları işgal etti. İlk günden itibaren ne Dera’da ne Cisreşşuğur’da ne de başka bir yerde hiçbir gösteri barışçıl değildi. Silahlı militanların asker, polis ve sivillere yönelik katliamlarıyla iç içeydi.

 Yıllardır hazırlanan uluslararası dezanformasyon ağı ile Türkiye ve dünya kamuoyu yalan haberlerle meşgul edildi. Bir milyon insan öldü. Mal, mülk namus yağmalandı. Çocuklar mahv-u perişan oldu. 22 milyonluk Suriye’de 5 milyon insan yurt dışına göç etti. En az 8-10 milyon insan iç göç yaşadı.

Suriye topraklarının yüzde yirmisinin devlet kontrolünde olduğu dönemde bile Suriye nüfusunun yüzde doksana yakını devletin hakim olduğu bölgelerde yaşıyordu. Yani insanlar terör çetelerinden ya dışarıya ya devletin hakim olduğu bölgelere göç ediyordu. Arap kara kışında ölen milyonlarca masum insanların katilleri emperyalist güçler değildir. Bunların katilleri emperyalizmin işbirlikçileri Suud, Katar değildir. Emperyalizmin tetikçisi yüzlerce çete terör örgütleri IŞİD ve Nusra değildir. Bu ülkelerde var olan meşru devletlerdir diyenler emperyalizmin dezenformasyon ağının taşıyıcılarıdır.



0 Yorum

Yorum Yaz