Adalet Mücadelesine Bu Hafta da Devam Edildi

Alparslan Kuytul Hocanın sevenleri, aylardır gerçekleştirdikleri pazar eylemlerine devam ederek, Türkiye'nin uzun soluklu eylemlerinden birine daha imza atıyor. İşte ayrıntılar;

Adalet Mücadelesine Bu Hafta da Devam Edildi
09 Haz 2019 12:24:22

30 Ocak 2018 tarihinde Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Vakfına yapılan haksız operasyon sonrası eylem ve etkinliklerine bir an dahi ara vermeyen Furkan gönüllüleri, gerçekleştirdikleri eylemlerde; eylem çeşitliliği ve orijinalliğin yanısıra düzenli gerçekleştirmeleri açısından da dikkat çekiyor.

Gönüllüler, Eylül 2018'den itibaren her pazar gerçekleştirdikleri "Alparslan Hocamla Kitap Okuyorum" etkinliklerine 5 Aralık 2018'den itibaren her hafta mutat olarak devam ettikleri basın açıklamalarını da ekleyerek her pazar gününü etkinliklerle geçiriyor.

Türkiye'de son 10 aydır Furkan gönüllüleri tarafından her hafta pazar günü düzenli olarak "Adalet ve Özgürlük" adına pasif eylem gerçekleştiriliyor.

Tüm olumsuz hava şartları ve polis engellerine rağmen aralıksız devam eden pasif eylemlerde gönüllüler, özelde Alparslan Hoca ve Furkan Vakfı başkanı Ali Alagöz için genelde ise tüm mazlumlar için adalet talep ederek bireysel ve toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Haftalardır sekteye uğramadan devam eden basın açıklamaları, bu hafta da pankart ve dövizlerle sloganlar eşliğinde Adana Atatürk Parkında gerçekleştirildi.

Çeşitli konularda yapılan basın açıklamalarında bu hafta Alparslan Kuytul Hocanın yalnız bırakılmayacağına ve çeşitli meşru eylemlere devam edileceğine dair mesajlar verildi.

Atatürk Parkında basın açıklaması amacıyla bir araya gelen Furkan gönüllüleri adına konuşmacı: "Biz her zaman haklının yanında, zalimin karşısında olmaya, mazlumları savunmaya devam edeceğiz.
her türlü meşru yolu sonuna kadar kullanacağımızı buradan İLAN ediyoruz."
ifadelerini kullanarak

TÜRKİYE’NİN İÇİNDE BULUNDUĞU BU ÖLÜMCÜL SESSİZLİK BOZULANA KADAR, 

ÖZGÜRLÜK ATKILARI TAKACAĞIZ, 

ÖZGÜRLÜĞE YÜRÜYECEĞİZ,

ADALETİ BEKLEYECEĞİZ VE 

HER YERDE KONUŞACAĞIZ..

Bu zulmü her türlü duyuracağız. Mazlumların gözünün yaşı durana kadar mücadelemiz devam edecektir." açıklamasında bulundu.

Basın açıklaması her hafta olduğu gibi bu hafta da gönüllülerin sessizce dağılmasıyla son buldu.

Açıklamanın tam metni şu şekilde;

Kıymetli kardeşlerim ve siz değerli katılımcılar

 Bugün 9 Haziran 2019.

Bu pazar da yaklaşık 6 aydır her Pazar olduğu gibi yine bir basın açıklaması için toplandık.  Bugün itibariyle 484 gündür Hocamıza yapılan hukuksuzluğa ve zulme dikkat çekmeye devam ediyoruz. Hepinizin malumu olduğu üzere daha önce terör ve suç örgütü kurma iddiasıyla hâkim karşısına çıkan Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin önce 8 Kasım’da terör suçlamasından, sonra da 24 Ocak’ta suç örgütü kurma iddiasından tahliye almıştı.

Aynı gün savcılığın bir diğer mahkemeye itirazı sonucunda tahliyesinin üzerinden 24 saat geçmeden yeniden tutuklanıp cezaevine konulmuştu. Tüm delil ve belgelerin Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin suçsuz olduğunu ispat ediyor olmasına rağmen ne üzücüdür ki 10 Mayıs 2019 da mahkemeler yine siyasi baskılara boyun eğerek adaletle karar verememiş, siyasi bir karar vererek Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz'ün tutukluluğunun devamına hükmetmiştir.

Hakikatlerin konuşulmasına hasret kalınan şu günlerde, Alparslan Hoca doğruları korkusuzca söylediği ve tüm baskılara rağmen ısrarla TEVHİD davasını anlatmaya devam ettiği için ona bu zulmü reva görüyorlar.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebeleri ve sevenleri olarak en baştan beri onu yalnız bırakmadık.

O HAKKIN arkasında durdu, mazlumları savundu biz de onun hakkını savunduk ve savunmaya devam edeceğiz.

ZULÜM BİTENE KADAR sloganıyla çıktığımız yola meşru ve sessiz eylemlerimizle kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Alparslan Hoca’nın içerde tutulmasının sebebinin onun İslam dinini bütün gerçekliği ile anlatması ve haklı tenkitleri olduğunu nerdeyse bilmeyen kalamamıştır.

Onun tutuklu bulunmasının sebebinin; hukuki değil de siyasi olduğu açıktır.

O halde bu iğrenç ve korkakça siyasete bir an evvel son verilmeli ve Alparslan Hoca serbest kalmalıdır.

Ülkemizde, siyasetçiler doğruları duymaktan korkmamalı, düşünce insanlarını susturma gayretinden vazgeçmelidir. Düşünce insanları bu ülkenin en önemli değerlerindendir.

Özellikle son yıllarda oluşan bu baskı atmosferi, ülkemizi her geçen gün bir Ortadoğu ülkesi olmaya doğru sevketmekte; ezilmiş, korkutulmuş, sindirilmiş insanlar meydana getirmektedir.

Alparslan Kuytul Hocaefendi 10 Mayıs’taki mahkemesinde “Bana sus diyorlar. Susmayacağım. Beyat da etmeyeceğim…” demişti.   Biz de Furkan Gönüllüleri olarak ona ve tüm masumlara yapılan haksızlıklara karşı susmayacağız, tepki vermeye ve tıpkı Alparslan Hocamız gibi TEVHİD, ADALET, HÜRRİYET VE MEDENİYET demeye devam edeceğiz.

Biz Furkan Gönüllüleriyiz.

Tüm mazlumların derdi bizim de derdimizdir.

Biz her zaman haklının yanında, zalimin karşısında olmaya, mazlumları savunmaya devam edeceğiz.

Bunun için her türlü meşru yolu sonuna kadar kullanacağımızı buradan İLAN ediyoruz.

TÜRKİYE’NİN İÇİNDE BULUNDUĞU BU ÖLÜMCÜL SESSİZLİK BOZULANA KADAR,

ÖZGÜRLÜK ATKILARI TAKACAĞIZ,

ÖZGÜRLÜĞE YÜRÜYECEĞİZ

ADALETİ BEKLEYECEĞİZ VE

HER YERDE KONUŞACAĞIZ..

Bu zulmü her türlü duyuracağız.

Mazlumların gözünün yaşı durana kadar mücadelemiz devam edecektir.

Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Furkan gönüllülerinin bugünkü etkinliklerinden görüntüler;

 



0 Yorum

Yorum Yaz