Adana’da Sokağa Atılan Mağdur Aile Ve Öğrencilerin Mühürlü Evlerine Hırsız Girdi!

Adana’da Furkan Vakfına ait yurt denilerek evi mühürlenen Ö.K’nın, evinin kapısındaki mührün kırılarak eşyalarının tarumar edildiği öğrenildi. Yaşanan hırsızlık olayı duyanları şaşkına çevirdi.

Adana’da Sokağa Atılan Mağdur Aile Ve Öğrencilerin Mühürlü Evlerine Hırsız Girdi!
12 Haz 2018 01:48:02

Adana'da 5 Nisan'da Furkan Vakfının sohbetlerine katılmaları sebebiyle çok sayıda öğrenci evi ile birlikte biri 3 çocuklu iki ailenin evi Furkan Vakfına ait yurt denilerek mühürlenmişti. 50 gün boyunca sokakta nöbet tutan aile ve öğrenciler yapılan haksız uygulamaya tepki göstermişlerdi.

Yapılan bütün hukuki başvurular reddedilerek olumlu bir gelişme yaşanmayan olay, tüm Türkiye’de yankı bularak Türkiye'nin gündemine oturmuş ve çok sayıda siyasi, sivil toplum kuruluşu, hocalar da tepki göstermişti.

Bu haksız uygulama sonucu skandal bir olay daha yaşandığı öğrenildi.

66 gündür evine giremeyen, günlerce sokakta bekleyerek evinin açılmasını isteyen evli ve eşi hamile olan Ö.K yurt denilerek mühürlenen binalarına hırsız girdiğini düşündüklerini ve eşyalarının tarumar edildiğini duyurdu. Bahçeye atılan eşyaları gören komşularının kendisine durumu haber verdiğini, bu şekilde olaydan haberdar olduklarını aktardı.

5 Nisan tarihinde yetkililer tarafından alelacele sokağa atılan ailelerin tüm eşyaları içeride bırakılarak kapıları mühürlenmişti.

Mühürlü evlerine giremeyen mağdur aileler evlerine hırsız girmesi karşısında bir kez daha şaşırdılar.

Ev sahibi Ö.K tüm detayları, çektiği video ile anlattı.

Komşuların mühürlü olan binanın kapısının, dairenin balkon kapısının, perdelerinin açık ve eşyalarının sokakta olduğunu görüp haber vermesi üzerine evine gelen Ö.K’nın, şaşkınlıkla hemen karakola giderek emniyet yetkililerine durumu anlattığı, ancak ‘sizin olaya biz bakmıyoruz TEM ile irtibata geçin’ denildiği öğrenildi.

Daha sonra TEM’de görevli memurun Ö.K’yı araması sonucu, Ö.K’nın olayı tekrar aktardığını ancak 'Kayyum olmadan binaya girip içeri bakamayız' denilerek 'sabah bakmaya gelebiliriz' denildiğini ifade etti.

Ev sahibi Ö.K, "Kapı şuan açık. Peki evimizin güvenliğini sabaha kadar kim sağlayacak?" sorusuna ise "Tekrar karakolu arayın" cevabını aldı.

Karakolu tekrar arayan Ö.K yeterli ekip olmadığı söylenerek talebinin reddedildiğini söyledi. Bunun üzerine mühürlü ve güvenlik güçlerinin takibinde olduğu halde tarumar edilen evinin önünde sabaha kadar nöbet tutacağını belirtti.

Ayrıca "yarın ne olacak bakalım" diyerek gelişmeleri aktaracağını da duyurdu.

Geçtiğimiz ay Furkan Vakfı’na da, 30 Ocaktaki operasyonun ardından atanan kayyum zamanında hırsız girdiği ortaya çıkmış, soygun sırasında vakıfta bulunan tv, bilgisayar, kamera gibi elektronik aletlerin yanı sıra şahıslara ait eşyaların da çalındığı öğrenilmişti.

İlgili Haberler;

Kayyuma Emanet Edilen Vakfa Hırsız Girdi!   Hırsızlık Olayında Bir Skandal Daha! Furkan Vakfına Giren Hırsızların Görüntüleri Sosyal Medyadaki Tepkilerden Sonra Ortaya Çıktı!

 



0 Yorum

Yorum Yaz