Adana’daki Rakı Festivaline Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Cemaatlere yapılan haksız engellemelere rağmen Adana'nın tarihi mekânlarından olan Büyük Saat'te her yıl Aralık ayında düzenlenen “Dünya Rakı Günü” festivali rezaletinin bu yıl da tekrarlanacak olması halkın tepki göstermesine sebep oldu.

Adana’daki Rakı Festivaline Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor
01 Ara 2018 19:58:08

İçki Kuran’ı Kerim’de Maide süresinde “(Ey iman edenler, içki, kumar, putlar, fal okları şeytanın necis işleridir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan, içki ve kumar ile aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık hepiniz vazgeçin!” emriyle yasaklanmıştır. Allah Rasulü bir hadisinde “İçki, bütün kötülüklerin başıdır.” Buyurmuştur.
 

Müslüman Bir Ülkede Haramın Festivali Yapılıyor

Çoğunluğu Müslümanlardan oluşan ülkemizde, çarşının göbeğinde yine rakı sofraları kurulacak. Sadece içene değil, doğurduğu sonuçlarla çevresinde de zarara sebebiyet veren içki resmi izinlerle tüketilecek. Yasaklanması gereken haramın festivali yapılacak. Haram bir iş olduğu için utanarak, gizli saklı içilmesi beklenen içkiler adeta bayram havasında tüketilecek.

 

İslami Faaliyetlere Engel, Harama Destek

Gün geçtikçe İslami hassasiyetin artması beklenirken ülkemizde tam aksi bir durum yaşanıyor. Her geçen gün haramlar resmi izinlerle yaygınlaştırılırken, İslami davet çalışmalarına ve cemaatlerin faaliyetlerine yapılan engellemeler artıyor. İnsanların hidayet bulmasına vesile olacak İslami vakıflar kapatılıyor, konferanslar engelleniyor. Cemaatlere yapılan tüm baskılara rağmen haramların festivallerinin resmi onaylarla düzenlenmesi İslami camianın sabrını taşırdı ve “Pes! Bu kadar da olmaz…” dedirtti. Sanal camiada imza kampanyaları başlatıldı. Açılan #alkolunfestivaliolmaz etiketi ile binlerce tweet atılarak tepki gösterildi.

İşte bu rezalete verilen tepkilerden bazıları;


 


 


 


 


 


 



0 Yorum

Yorum Yaz