Adana Kitap Fuarı'nda Atkı Gerginliği!

Adana'da 12.si düzenlenen Kitap Fuarı'nda birkaç üniversiteli genç, taktıkları özgürlük simgeli atkılar sebebiyle fuardan atıldı.

Adana Kitap Fuarı'nda Atkı Gerginliği!
08 Oca 2019 18:58:30

Adana'da bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen ve Adanalıların yoğun ilgi gösterdiği Çukurova Kitap Fuarı'na özgürlük simgeli atkılarıyla gelen gençlere, güvenlik güçleri zor dakikalar yaşattı.

Birçok görüşten kitap, dergi, broş ve sembollerin yer aldığı fuarda, özgürlüğün sembolü haline gelen atkılara müsamaha gösterilmedi.

Fuar alanında atkılarıyla gezerek kitap incelemek isteyen gençlere, TÜYAP sorumluları müsade ederken, emniyet güçlerinin devreye girmesiyle, gençler fuar alanından güvenlik eşliğinde uzaklaştırıldı.

Amaçlarının yalnızca kitap incelemek olduğunu söyleyen öğrenciler, atkılarını çıkartmak istemediklerini, atkılarının kendileri için özgürlüğün sembolü haline geldiğini, yapılan müdahaleye anlam veremediklerini belirttiler.

Bu ülkede, suçluların rahatça hareket ettiğini ancak fikirlere saygı gösterilmediğini vurgulayan öğrenciler, gelecekleri hakkında kaygılı olduklarını ifade ettiler.

Müdahale esnasında atkı takmayan bir kısım bayan öğrencinin de tesettürlerinden ötürü aynı muameleye maruz kaldığı görüldü. O esnada orada bulunan duyarlı vatandaşlar olaya sessiz kalmayarak tepki gösterdi. 

Ayrıca bugün yaşanan hukuksuzluğun ardından fuar girişinde bulunan güvenlik görevlileri tarafından üst araması yapılırken çantalarda bulunan atkılara geçici süreliğine el konulduğu ve özgürlük simgeli atkı takanların fuara alınmadığı öğrenildi.

 

 


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz