Adana KYK yurdundan öğrenciler haksızca atılmak isteniyor!

5 Nisan 2018 tarihinde öğrenci evleri, Furkan Vakfına ait yurt gibi gösterilerek mühürlendiği için dönem başında KYK yurduna yerleşen öğrenciler şimdi de yurttan atılmak isteniyor.

Adana KYK yurdundan öğrenciler haksızca atılmak isteniyor!
15 Şub 2019 10:05:04

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE HUKUKSUZ MUAMELE

5 Nisan 2018 tarihinde öğrenci evleri, Furkan Vakfına ait yurt gibi gösterilerek mühürlenmiş öğrenciler evlerinden atılmıştı. Bu süreçte kendilerine, ‘devlet yurtlarında kalın’ teklifi yapılmış fakat öğrenciler bunu kabul etmemişti.

Mühürlenen evler aylar sonra valiliğin kararıyla “evleriniz yurt değilmiş” denilerek mühürleri kırılmıştı. Ancak dönem başında evlerin mühürlü olmasından dolayı öğrenciler yurda kaydolmak zorunda kalmışlardı.

Adana'da Sümer Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler sosyal medya aracılığıyla seslerini duyurmak için paylaştıkları videoda yaşadıkları olayı şu şekilde anlattılar:

ÖNCE EVİMİZDEN SONRA YURDUMUZDAN ATILMAK İSTENİYORUZ

“İlahiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim, Alparslan Hocayı sevdiğimden dolayı sokağa atılan evinden atılan öğrencilerdeniz. Kısaca 2 senedir başımıza gelenleri, nasıl bir muameleye tabi tutulduğumuzu anlatmak istiyorum. Biz geçen sene öğrenci arkadaşlarla beraber öğrenci evinde kalıyorduk. Bir sabah uyandığımızda evin önü polis doluydu ve evi boşaltmamız gerektiğini söylediler. Sebebini sorduğumuzda ‘burada olmamanız gerekiyor’ dediler. Furkan Vakfının değil burası kendi arkadaşlarımızla beraber ortak bir şekilde tuttuğumuzu söylememize rağmen haksız bir şekilde sokağa atıldık. Tepkiler artınca sosyal medyada, valilik şöyle bir açıklama yaptı: ‘sokakta kalan öğrenciler gelip yurda kayıt yaptırabilir’ bizde dönem başında kayıt yaptırdık.”

Öğrencilerin yurtta maruz kaldığı muamelede toplumdan soyutlama ve baskı oluşturma çabası göze çarpıyor.

Açıklamanın devamı şu şekilde:

“Benim hakkımda soruşturma açılmış, öğrencileri devlete karşı örgütlüyormuşum, öğrencileri zorla eylemlere götürüyormuşum, öğrencilere baskı yapıyormuşum, insanları huzursuz ediyormuşum. Bununla alakalı öğrenciler şikâyette bulunmuşlar hiçbir delil olmadığı halde neye dayanarak bu şikâyetleri yaptıklarını sordum. Soruşturup sana döneceğiz dediler. Ancak şikayet eden kimsenin olmadığını haksız yere atılmak istendiğimizi düşünüyoruz”

 


 

 

İSNAT EDİLEN SUÇLAMALAR PES DEDİRTTİ 

Yurt müdürlüğü tarafından öğrencilere tebliğ edilen ve savunmaları istenilen kâğıtta yazılı "suç" isnatları ise şaşkına çevirdi.

Atılma gerekçesinde yer alan:

"Yasadışı kuruluş ve örgütlere üye olmak veya bu örgüt ve kuruluşlara yarar sağlayıcı etkinliklerde bulunmak yurt içinde veya dışında yasadışı örgütsel eylemlere katılmak veya başkalarının bu eylemlere katılması için baskıda bulunmak" ifadeleri pes dedirtti.

Tebliğ edilen kağıtla beraber gençlerin "Size göre Alparslan Kuytul'a yapılan haksızlıkları anlatarak öğrencilere baskı kurarak, devlete karşı öğrencileri örgütlemeye çalıştığınız, yurt sakinlerinin huzurunu bozup tedirgin ettiğiniz ayrıca Adana İl Emniyet Müdürlüğünün yazısında Furkan Vakfı binasının içinde şahsınıza ait banka kartı bulunduğu anlaşılmıştır" iddialarına savunma yapmaları istendi.

İlgili Haber;

Alparslan Hocayı Seven İki Üniversiteli Genç Göz Göre Göre Yurttan Atılmaya Çalışılıyor!


0 Yorum

Yorum Yaz