Adnan Oktar Operasyonu -Oktar'ın Mal Varlıklarına El Konuldu - Çok Sayıda Gözaltı Var

Adnan Oktar'a sabaha karşı operasyon düzenlendi. Suç örgütü elebaşı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Adnan Oktar'ın mal varlıklarına el konuldu, şirketlerine kayyum atandı. Suçlamalar arasında organize suç örgütü kurmak, uluslararası ajanlık ve küçük çocuklara taciz, çocuk alıkoyma, iftira, suç isnat etme, dinin inancın suistimaliyle dolandırıcılık, rüşvet ve ruhsatsız silah bulundurma yer alıyor. İstanbul merkezli 5 ildeki hava destekli büyük operasyonda 200'den fazla gözaltı var.

Adnan Oktar Operasyonu -Oktar'ın Mal Varlıklarına El Konuldu - Çok Sayıda Gözaltı Var
11 Tem 2018 08:41:33

Çengelköy’deki evine baskın yapılan Adnan Oktar ve korumalarının emniyet güçlerine mukavemet gösterdiği ve polis tarafından zor kullanılarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, 'kedicikleri' olarak bilinen kadınlar ile sık sık gündemde yer alan Adnan Oktar ve yaklaşık 200 elemanının gözaltına alındığı operasyon sabaha karşı gerçekleştirildi.

Suçlamalar arasında yaşı küçük çocuklara taciz, kara para aklama, tehdit ve şantaj iddiaları yer alıyor.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Hakkındaki gözaltı kararı kapsamında İstanbul Çengelköy’deki villasında gözaltına alınan Adnan Oktar’ın mal varlıklarına el konuldu ve şirketlerine kayyum atandı.

SİLAHLAR, ÇELİK YELEK VE ZIRHLI ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda çok sayıda silah, çelik yelek ve zırhlı araç ele geçirildi.
 
İstanbul Çengelköy'deki evinde gözaltına alınan Adnan Oktar ve korumalarının polise direndikleri öğrenildi. Ayrıca Adnan Oktar'ın canlı yayınlarını yapan A9 TV'ye de bu sabaha karşı operasyon düzenlendiği öğrenildi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA: OPERASYON BAŞLATILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ''Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik operasyon başlatılmıştır. Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik 235 şüpheli hakkında operasyon başlatılmıştır'' denildi.

İŞTE ADNAN OKTAR VE ÖRGÜTÜNE İSNAT EDİLEN SUÇLAR

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocukların kaçırılması ve alı konulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesiyle dolandırıcılık, kara para aklama, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, tehdit, iftira, rüşvet, eğitim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi. 

ÇOK SAYIDA ŞİKAYET VAR

Adnan Oktar ve yanındakiler hakkında Emniyet'e çok sayıda şikayette bulunulduğu öğrenildi. Şikayette bulunanların arasında küçük yaşta kız çocuklarının aileleri, dolandırılanlar, örgütten ayrıldığı için iftira ve şantaja uğrayanların yer aldığı ileri sürülüyor.



0 Yorum

Yorum Yaz