Ailesi Alparslan Kuytul Hocaefendi ile bayramlaştı

131 gündür haksız bir şekilde Bolu F Tipi cezaevinde tutuklu olan Alparslan Kuytul Hocaefendi bayram haftası olması vesilesiyle ailesi ile açık görüşte bayramlaşma fırsatı buldu.

Ailesi Alparslan Kuytul Hocaefendi ile bayramlaştı
19 Haz 2018 17:23:38

Haksız bir şekilde 131 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi ilk kez bir bayramı ailesi ve sevenleri ile geçiremedi. 

Bayram haftası olması vesilesiyle ailesi Bolu F Tipi cezaevine giderek Hocaefendi ile bayramlaşma fırsatı buldu. 


Hocahanım da görüşten sonra Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin çok güçlü göründüğünü söyledi. 


İlk kez bir bayramı Alparslan Kuytul Hocaefendi’den ayrı geçiren ailesi ve sevenleri sosyal medya üzerinden hiçbir suçu olmayan Hocaefendi’nin tahliye edilmesi mesajını verdi. 


Ayrıca Semra Kuytul dün akşam Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutuklu yargılama ve tecrit zulmüne maruz kalmasının yüzbinler tarafından tepki ile karşılandığını ifade etmişti. Seçim öncesi önemli açıklamalar da bulanan Hocahanım bu zulmün AKP’ye oy kaybettirdiğinin mesajını verdi.

 

Semra Kuytul’un Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında attığı twitler şu şekilde; 

Bolu'dan dost, kardeş herkese selamlar.. 
Bayram dolayısıyla lutfedilen açık görüş için ailecek Bolu'dayız..

Hocamla ailece görüştük. Ben, çocuklar ve dört abisi ile birlikte.. Topluca selamlarınızı ilettik.
O da herkese selam söyledi.
Bu defa onu çok güçlü gördüm. Aynı eskisi gibi yada daha iyi...
Allah'ın yardımıyla, tek kalmanın da üstesinden gelmiş görünüyor..

Hocaefendi çok güçlü bir yapıya ve yüreğe sahip olmanın yanında çok derin duygulara sahip. Yani duygularını çok derin yaşıyor. Bu süreci sıkıntılı geçirmesi biraz da bu yönünden kaynaklandı. Hiç birşeyi yüzeysel geçiştiremez. Acıyı da ümidi de çok derin hisseder.

Acıyı ve ümidi diyorum, acıyı da mutluluğu da demem lazımdı belki ama onun mutlu olduğunu hiç görmedim. Ümmetin kurtuluşunu görmek yada kurtaracak neslin ayak seslerini işitmekten başka birşey onu asla mutlu edemez.. Vallahi..


Empatisi çok yüksek. Onun kendi derdi yok. Şu anda düşünüyorum da gerçekten yok. Hastalığını bile şikayet ettiğini duymadım... Hasta olduğu için bir dersini, bir sözünü iptal ettiği hiç olmamıştır. Yüksek ateşle talebelerine ders yaptığına şahitler çoktur..

Bu kadar davasına ve vazifesine kilitlenmiş bir insana alçakça iftiralar ile yapılan bu zulüm onu elbette derinden yaraladı. Ama yine vazifesine bağlılığı onu birkez daha canlandırdı.. Rabbim onu başımızdan eksik etmesin..

Hemen görüş sonrası resim paylaşamıyorum. Resimleri cezaevi fotoğrafçısı çekiyor, ikişer adet çıkartıp Hocamıza veriyor o da diğer gidiş gelişlerde birer tanesini bize ulaştırıyor. Bu defa da çektirdik. İki haftaya elimize geçer inşaallah...



0 Yorum

Yorum Yaz