AK Parti Sözcüsü Ünal'dan Saadet Partisi açıklaması

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Habertürk TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ünal, Saadet Partisi ile ilgili olarak, "Saadet Partisi bu ittifakın içinde olmak istemediğini açıkladı. Hiçbir zaman AK Parti ile ittifak düşünmedi zaten" diye konuştu. Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mersin'deki konuşması sırasında oluşan bozkurt işareti görüntüsü ile ilgili de açıklamalarda bulundu

AK Parti Sözcüsü Ünal'dan Saadet Partisi açıklaması
14 Mar 2018 12:25:01

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Meclis'teki seçim ittifakı tartışmalarıyla ilgili olarak "Meclis'in kapılarını kapatıp içeride gizli saklı bir iş yapılıyor değil" dedi. Ünal, Saadet Partisi ile ilgili olarak da, "Saadet Partisi bu ittifakın içinde olmak istemediğini açıkladı. Hiçbir zaman AK Parti ile ittifak düşünmedi zaten" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mersin'de halka hitabı sırasında bir anlık bozkurt işareti görüntüsünün ortaya çıkması da sorulan Ünal, "Cumhurbaşkanımızın toplumun değişik kesimlerinin hassasiyetlerine ilişkin, onların bu hassasiyetlerini kucaklayan işaretlerini kullanabilir ama orada şu oldu, videoyu izlediğinizde Cumhurbaşkanımız AK Parti'nin Rabiamızı sayıyordu. Kadraja da öyle bir görüntü girdi benim gördüğüm" dedi.

Ünal'ın açıklamaları:

(Meclis'teki 'ittifak' kavgası) AK Parti ile MHP'nin grupları kendi aralarında görüşme yapmışlar ve CHP ile HDP ile de görüşme yapılmış, sonra iç tüzüğe uygun şekilde devam kararı alınmış. İnternet üzerinden çok rahat bir şekilde Meclis TV'yi takip edebiliyorsunuz. Meclis'in kapılarını kapatıp içeride gizli saklı bir iş yapılıyor değil. Kılıçdaroğlu, kongrede de söyledi, militan istiyorum dedi. İttifakla ilgili düzenleme hilelelerin nasıl yapılacağının düzenlemesiymiş. Ben CHP'nin saçma iddialarını dile getirecek değilim. 

"YSK'NIN TALEP ETTİĞİ BİR KONUDA DEĞİŞİKLİK YAPTIK"

Geçmişte onların çok iyi bildiği Güneş Motel tarzı ittifak, yıllarca bu ülkede ittifaklar hülle yöntemi ile gerçekleştirildi. Biz de ittifak yasal bir zemine kavuşsun dedik. Sadece YSK'nın bizden talep ettiği bir konuda değişiklik yaptık. 1984 yılından bugüne yaşanan bir sorun var. YSK zarfları teslim ediyor, onlar da bunları hızla mühürlüyorlar ve tutanak altına alıyorlar. Ortak imza altına alıyorlar. Bunlarda bazıları mühürlenmemiş olabiliyor. YSK'nın gönderdiği zarflar imza ile tutanak haline almışsa bunların da geçerli olması yönünde bir karar almak zorunda kalıyorduk. 16 Nisan'daki tartışmayı da biliyorsunuz, CHP kendisi bu işe itiraz etmedi, YSK sandıklar açılmamışken aldı. Biz de zarflara filigran koyun dedik. YSK filigranı ile zarfları kesin güvenlik altına alın. Bu düzenlemeden yola çıkarak siz buna nasıl hileli seçim diyorsunuz.  CHP'nin iddialarını dinlediğimde dehşete kapıldım.



0 Yorum

Yorum Yaz