AK Parti'de bugün ikinci 'Erdoğan dönemi' başlıyor

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi, bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden genel başkan olacak. Parti yönetimi de yenilenecek. Kongreye 100 bin kişinin katılması bekleniyor.

AK Parti'de bugün ikinci 'Erdoğan dönemi' başlıyor
21 Mayıs 2017 09:27:53

AK Parti'de yeni dönem 'Kurucu liderle tam yol ileri' sloganıyla başlıyor. 3. Olağanüstü Büyük Kongre'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden genel başkan olacak, parti yönetimi değişecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Arena'ya birlikte gelecekler. Önce dışarıda bekleyen kalabalığa hitap edecekler, ardından salona giriş yapacaklar. Cumhurbaşkanı ve Başbakanı 7 bölgeyi temsilen 7'şer kız ve erkek çocuk yöresel kıyafetleriyle karşılayacak, daha sonra iki isim salonda davetlileri birlikte selamlayacak.

 

Ankara Arena'daki kongre için son hazırlıklar da tamamlandı. Kongrede bin 470 delege oy kullanacak. Partililer 81 ilden bin 565 otobüsle gelecek.

Parti kurucuları, eski milletvekilleri, başbakan ve bakanlarla birlikte 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de davet edildi. Ancak Gül'ün kongreye katılmayacağı, mesaj göndereceği öğrenildi.

Kongre tanıtımında 'yeni atılım dönemi, demokrasi, değişim, reform' ifadeleri kullanıldı. Konuşmalarda da bu mesajların öne çıkması bekleniyor. Partinin en yetkili karar organı Merkez Karar Yönetim Kurulu, yenilenecek. Parti tüzüğü de değiştirilecek.



0 Yorum

Yorum Yaz