• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • AK Parti'den 'uyuşturucu ile mücadele' ve 'toplumsal cinsiyet eşitliği' komisyonlarına ilişkin açıklama

AK Parti'den 'uyuşturucu ile mücadele' ve 'toplumsal cinsiyet eşitliği' komisyonlarına ilişkin açıklama

AK Parti'nin 'uyuşturucu ile mücadele' ve 'toplumsal cinsiyet eşitliği' komisyonlarını reddetmesiyle ilgili açıklama yapan İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu; "Madde bağımlılığı ile komisyon teklifi bizim sosyal hizmetler komisyon çalışmamız içerisinde bulunmaktadır. Bu konuda çalışmak istiyorsak, meclis araştırma önergesi verelim" dedi.

AK Parti'den 'uyuşturucu ile mücadele' ve 'toplumsal cinsiyet eşitliği' komisyonlarına ilişkin açıklama
25 Nis 2019 22:48:31

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, komisyonlara ret oyu vermeleri nedeniyle gelen tepkileri hatırlatarak, 

Madde bağımlılığı ile komisyon teklifi bizim sosyal hizmetler komisyon çalışmamız içerisinde bulunmaktadır. Bu konuda çalışmak istiyorsak, meclis araştırma önergesi verelim.

CHP grubu uyuşturucu meselesinde bu kadar hassasiyet gösteriyorsa keşke bizimle de görüşselerdi. Dün de ifade ettim gibi bağımlılıkla mücadele bizim sosyal hizmetler çalışmamızda bulunuyor. İBB geçmişte uyuşturucu bağımlılığı konusunda çok ciddi çalışmalar yapmış bir belediyedir. İBB ile Yeşilay'ın birlikte yapmış olduğu çalışmaların belgesi yanımda.

İBB'nin özellikle madde bağlımlılığı konusunda yapacağı çalışmaların planı, Büyükçekmece'deki rehabilitasyon merkezi projesi, Arnavutköy rehabilitasyon merkezi projesi ve Beykoz'daki rehabilitasyon merkezi projesi İBB'nin yapmış olduğu çalışmalardır. Bu kadar büyük bir fonksiyon icra eden İBB'nin teşkilat yapısında bir değişiklik yaparak İBB'de bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon daire başkanlığının kurulmasını teklif edeceğiz. Daire başkanlığının altında bütün bağımlılıklarla ilgili özel departmanların kurulmasını da meclise sunarak meclisten çıkartacağımızı bütün ülkemize duyuruyorum.
Sosyal hizmetler komisyonumuzun adına bağımlılıkla mücadele rehabilitasyon ve sosyal hizmetler komisyonu olarak değiştirilmesini önümüzdeki ay meclise getirip karara bağlayacağız. İBB meclisi bünyesinde içersinde uzmanların ve danışmanlarında olduğu bir bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon araştırılması komisyonunun kurulmasını teklif ederek karara bağlayacağız." dedi. 



0 Yorum

Yorum Yaz