Akademisyenlerin ihraç edilmesi vicdan ve adaletle bağdaşmıyor

Abdullah Gül, KHK ile akademisyenlerin ihraç edilmesinde de vicdan ve adaletle bağdaşmayan durumlar olduğunu söyleyerek rahatsız edici gördüğünü ifade etti.

Akademisyenlerin ihraç edilmesi vicdan ve adaletle bağdaşmıyor
11 Şub 2017 08:24:47

Abdullah Gül, KHK ile akademisyenlerin ihraç edilmesinde de vicdan ve adaletle bağdaşmayan durumlar olduğunu söyleyerek rahatsız edici gördüğünü ifade etti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda Zeynep Aslı Türkeli'nin 'Kasdım Budur Şehre Varam / Feryad ü Figan Koparam' resim sergisinin açılışına katıldı. 

Açılışın ardından Gül, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. 

Suriye'de şehit verildiğini ve Kremlin sözcüsünün de açıklama yaptığını ifade eden bir gazetecinin, bu konudaki görüşünü sorması üzerine Gül, şunları söyledi:

'Önce tabii çok sayıda şehitlerimiz var. Bu hepimizi derinden üzüyor ve hepsine Allah'tan rahmet dilerim. Bütün ailelerinin acılarını hep beraber paylaşırız. Çok üzücü, şüphesiz ki hiç kimsenin ağzının tadı kalmıyor şehitleri görünce. Ümit ederim ki dua ederiz ki yeni bu tip üzücü olaylar olmaz. Tabii söylediğiniz kısım, teknik kısım. Onu bilemem. Şu anda memleketi yöneten arkadaşlar, sorumlular görevlerinin başında olan kişiler. Onların bileceği bir şey ama bu bataklıklardan bir an önce, sakin bir şekilde, emin bir şekilde sıyrılmayı tavsiye ederim.'

'Referandum sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna cevap vermeyen Gül, Kanun Hükmünde Kararnameyle bazı akademisyenlerin üniversitelerden ihraç edilmesini üzüntüyle takip ettiğini söyledi.

'VİCDANLA VE ADALETLE BAĞDAŞMIYOR'

Abdullah Gül, akademisyenlerin üniversitelerden ihraç edilmesine ilişkin şu şekilde konuştu:

'Hem vicdanla hem de adaletle bağdaşmayan birçok durumlar görüyorum bu Kanun Hükmünde Kararnamelerle görevlerine son verilenlerle ilgili. Özellikle bilim dünyasında, üniversitelerde bu işin biraz sıklaşması çok rahatsız edici ve çok vicdan yaralayıcı. Hatırlıyorum, 12 Eylül'de güvenlik soruşturmaları vardı ve üniversitede hocaydım. Güvenlik soruşturmasından dolayı üniversiteden ayrılıp yurt dışına gitmek durumunda kalmıştım. 28 Şubat döneminde olanları da herkes bilir. Dolayısıyla bu tip vicdanlara ve adalete ters gelen konuları, bunları çok rahatsız edici görüyorum. Ümit ederim ki süratle düzeltilir bunlar.'



0 Yorum

Yorum Yaz