AKP gidecek sistem kalacak ondan sonra istedikleri zulmü yapacaklar. 'Plan bu!'

Alparslan Kuytul Hocaefendi 13 Ocak cuma akşamı gerçekleştirmiş olduğu tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen " Anayasa'da yapılan değişikliği ve mecliste olan tartışmaları nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna önemli açıklamalarda bulunarak cevap verdi.

AKP gidecek sistem kalacak ondan sonra istedikleri zulmü yapacaklar. 'Plan bu!'
15 Oca 2017 10:23:19

Alparslan Kuytul Hocaefendi mecliste çıkan tartışmalar üzerine "Parlamentoya yakışmayan görüntüler, külhanbeylikler, kabadayılıklar. Erkekler kadınlara saldırıyor. Anayasa mı çıkarıyorsun savaş mı yapıyorsun?" dedi.

Anayasa'da yapılan değişiklikler içinde önemli noktalara değinen Hocaefendi;

"Orada ki maddeler ayrı bir konu. Başkanlık sistemi iyi midir? Kötü müdür?

Ben İslam’ı açıdan bakarım meselelere. İslami açıdan bakarsak parlamenter sistem mi? Başkanlık sistemi mi? İkisi de bizim değil nasıl olsa. Sonuçta ikisinde de laiklik var.

Ama Türkiye’de ki başkanlık sistemi öyle görünüyor ki; dünyada benzeri yok. Düşünülen başkanlık, dünyada benzeri olmayan bir başkanlık. Amerika’da başkanlık var ama böyle değil. 

Tek başına Cumhurbaşkanı Parlamentoyu fesih edecekmiş.

Fesih etme yetkisi olacakmış. %51 alan başkan olacak. %51 ile gelecek halkın %100 oyları ile seçilmiş tüm parlamentoyu, kendisine oy veren, vermeyen tüm parlamenterleri, milletvekillerini istediği zaman fesih edecek. O zaman parlamento ne diye var?

Bence Türk derin devleti bu işin içinde.

Türk derin devleti işin tam göbeğinde hatta başında. Onlar Türkiye’de daha katı daha diktatör bir sistem kurulması taraftarı. AKP eli ile bunu gerçekleştiriyorlar.

Sonra AKP’yi bitirirler bunlar göreceksiniz. Ve AKP gidecek sistem kalacak. Ondan sonra istediklerine, istedikleri zulmü yapacaklar. Plan bu! Ama AKP idarecileri başkanlıkla kurtulacaklarını sanıyorlar. Hep başkan olacaklarını düşünüyorlar. Şimdi bu tamam kâğıt üzerinde böyle bu şekilde olursa başka güçler müdahale etmeyecekler mi hiç?"



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Ali Murtaza 01 Oca 1970 02:00:00

    Basiretli bir yaklaşım. Ilımlı laiklerin vesilesi ile radikal laikler için bir tezgah oluşturuluyor.


Yorum Yaz