“Aksa İçin Savaşın” diyen prens öldürüldü

Suudi Arabistan’da yaşanan prens tutuklamaları ve cinayetleri artıyor.

“Aksa İçin Savaşın” diyen prens öldürüldü
08 Kas 2017 08:33:11

Kendisini tutuklamaya gelen askerlerle çıkan çatışmada öldürüldüğü ileri sürülen Prens Abdülaziz bin Fahd’ın daha önce yaptığı açıklamalar akıllarda soru işaretleri bıraktı. Kral Fahd’ın oğlu Prens Abdülaziz bin Fahd, Temmuz ayında Twitter’da yayınladığı mesajda İsrail’e karşı “El Aksa için savaşın” çağrısında bulunmuştu.

İddiaya göre Kral Fahd’ın oğlu 44 yaşındaki Prens Abdülaziz bin Fahd, kendisini tutuklamak üzere gelen güvenlik güçleri ile korumaları arasında çıkan çatışmada öldürüldü.

Lübnan Başbakanlığı’ndan istifa eden Saad Hariri’nin de Saudi Oger şirketinde ortağı olduğu bilinen Prens Abdülaziz bin Fahd’ın tam olarak nasıl öldüğü henüz net bir şekilde bilinmiyor.

Abdulaziz bin Fahd bir twitinde şöyle diyordu:

"Her Müslüman Filistin’deki kardeşlerimizi ve mübarek Mesicid-i Aksa’yı  desteklemekle mesuldür. El-Aksa’yı ihmal etme reziliğimizden dolayı Allah bizi sorumlu tutacak."

“BOYNUMU VURDURMAYI TERCİH EDERİM”

Fahd, Temmuz ayında Twitter ‘da yayınladığı mesajda İsrail ‘e karşı “El Aksa için savaşın” çağrısında bulunmuştu. Birleşik Arap Emirlikleri ‘nin politikalarını da sert bir şekilde eleştiren Fahd, paylaşımlarını silmesine yönelik taleplere, “Yorumlarımı silmektense boynumu vurdurmayı tercih ederim” şeklinde yanıt vermişti.



0 Yorum

Yorum Yaz