Albayrak: Tek endişem olası bir küresel durgunluk

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resesyon öngörmediklerini belirterek, büyümede tek endişesinin dış konjonktürdeki zorluklar olduğunu söyledi. Albayrak, "Ancak, şu ana kadar ufuktaki bulutlar tehdit edici görünmüyor. Bu yüzden, 2019'da hedeflediğimiz büyümeyi göreceğiz" dedi.

Albayrak: Tek endişem olası bir küresel durgunluk
23 Oca 2019 11:09:57

İsviçre'nin Davos kasabasında gerçekleştirilen 49. Dünya Ekonomik Forumu başladı. Davos toplantılarına Türkiye'den Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan katılıyor.

Albayrak, Davos'ta Reuters ile gerçekleştirdiği söyleşide, mali disiplinden geçmişte de olduğu gibi seçim dönemlerinde de taviz verilmeyeceğine dikkat çekerek, "Sözüme güvenin, mali disiplinden taviz yok" dedi.

Resesyon öngörmediklerini ancak 2018 son çeyrek ve 2019 ilk çeyrekte büyümenin bir miktar zayıf kalabileceğini belirten Albayrak, "Şu anda resesyon öngörmüyoruz. 2019 büyüme hedefleri ulaşılabilir. Bu yılın ilk bölümü yeniden dengelenmenin devamı, ikinci bölümü toparlanma olacak"ifadesini kullandı.

Albayrak, "BDDK finansal istikrarı korumak için gerekli önlemleri almaya hazır. Bankaları desteklemek gerekirse yeterli mali alanımız var. Halkbank konusunda yapıcı diyalog içindeyiz, yakın gelecekte olumlu sonuç bekliyoruz" diye konuştu.

'MART'TA NE YAPACAKLARINI BİLMİYORUM'

"Enflasyonu bu yıl yüzde 15 civarına indireceğiz" diyen Albayrak, sözlerine şöyle devam etti:

"YEP hedeflerine sadığız. Büyümede 2018 4 çeyrek ve 2019 1. çeyrek biraz daha zayıf olabilir. Bundan sonra daha güçlü toparlanma olacağı görülüyor. Tek endişem olası bir küresel durgunluk. Küresel ticaretin daralması ve dış konjonktürel zorluklar olabilir."

Albayrak, bir sonraki PPK kararında faiz indiriminin gündeme gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya, "Merkez Bankası işini yapıyor. Mart ayında ne yapacaklarını bilmiyorum. Ama bir şeyi biliyorum, ne yaparlarsa yapsın analitik bir titizlikle yapıyorlar" yanıtını verdi.



0 Yorum

Yorum Yaz