Alman Vatandaşı Türk Asıllı Grup Sınır Dışı Edildi

Almanya’dan Türkiye’ye gelen Alman vatandaşı Türk grup bu sabah sınır dışı edildi. Almanya Düsseldorf’tan Türkiye’ye ziyaret amaçlı gelen 7 kişi, havaalanında şok bir muameleyle karşı karşıya kaldı. Havaalanında saatlerce polis sorgusuna alınan Türk asıllı grup bu sabah sınır dışı edilerek tekrar Almanya’ya gönderildi.

 Alman Vatandaşı Türk Asıllı Grup Sınır Dışı Edildi
26 Tem 2017 13:52:18

İstanbul Sabiha Gökçen havalimanına iniş yapan 6’sı Almanya vatandaşı 7 Türk gözaltına alındı. Uçaktan iner inmez gözaltına alınan kişiler ne olduğunu anlamadan polisin tepkisi ile karşılaştılar. 3 saate yakın bir süre sorgulanan aile Türkiye’den geri gönderilmek üzere gözaltında tutuldu. Havaalanında saatlerce polis sorgusuna alınan Türk asıllı grup bu sabah sınır dışı edilerek tekrar Almanya’ya gönderildi.

Kayda alınan videoda konuşan genç, havaalanında görevli polislerin Almanya’nın Türkiye’ye bir liste verdiğini ve bu listede olan kişilerin Türkiye’ye girişinin yasak olduğunu söyleyerek içinde eşinin de bulunduğu arkadaşlarının Türkiye’ye alınmayacağını söylediklerini ifade etti. Bunun üzerine Alman yetkililere ulaşılarak durum soruldu. Almanya yetkililerden gelen cevapta böyle bir listenin verilmediği hatta Türkiye'nin son bir ay içinde bunu yüz defa yaptığı bildirildi. Türk asıllı Almanya vatandaşları sabah sınır dışı edilerek tekrar  Almanya’ya gönderildiler.

Cep telefonu ile çekilen videoda konuşan şahıs ailesinden haber alamadığını belirterek, Türk yetkililerden yaşanan bu mağduriyetin giderilmesini talep etti. 



0 Yorum

Yorum Yaz