Almanya: Türkiye'ye çok sabır gösterdik

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, gazeteci Deniz Yücel'in ve insan hakları aktivisti Peter Steudtner'in tutuklanmasıyla ilgili olarak "Türkiye'ye çok sabır gösterdik ki bazen bunu yapmak hiç kolay olmadı" dedi. "Türkiye politikamıza yeni bir yön vermemiz gerekiyor. İlişkilere böyle devam edemeyiz" görüşünü dile getiren Gabriel, "Ankara'daki sorumluların politikaları sonuçsuz kalmayacak" ifadesini kullandı.

Almanya: Türkiye'ye çok sabır gösterdik
20 Tem 2017 12:49:24

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, gazeteci Deniz Yücel'in ve insan hakları aktivisti Peter Steudtner'in tutuklanmasıyla ilgili olarak "Türkiye'ye çok sabır gösterdik ki bazen bunu yapmak hiç kolay olmadı" dedi. "Türkiye politikamıza yeni bir yön vermemiz gerekiyor. İlişkilere böyle devam edemeyiz" görüşünü dile getiren Gabriel, "Ankara'daki sorumluların politikaları sonuçsuz kalmayacak" ifadesini kullandı. 

"Gelecekte Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz ama tango iki kişiliktir" diyen Gabriel, Steudtner'in tutuklanmasının çok önceden planlandığını savundu.

"Alman hükümeti, Türkiye'de yatırım yapan şirketlere güvence vermeye nasıl devam edebilir bilmiyorum" diyen Gabriel, sözlerinin devamında Alman vatandaşlarının Türkiye'ye yönelik seyahatlerine değindi ve vatandaşlarına 'dikkatli olun' çağrısı yaptı.

Ne olmuştu?

Büyükada'da bir eğitim için bir araya gelen ve iki hafta önce düzenlenen baskında gözaltına alınan 10 insan hakları aktivistinden altısı tutuklanmıştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Büyükada'da gözaltına alınan 6 aktivistin tutuklanması kararını 'kınadıklarını', tutuklanan aktivistlerden Alman eğitmen Peter Steudtner için verilen kararın "tamamen haksız" olduğunu söylemişti.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in yaz tatilini yarıda keserek krizi görüşmek üzere Berlin'e döndüğü açıklanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan da tutuklanan 6 insan hakları savunucusunun "derhal serbest bırakılması" çağrısı yapılmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz