Almanyalı Furkan Gönüllülerinden Mursi’nin Şehadetinin Ardından Basın Açıklaması

Almanyalı Furkan gönüllüleri Mursi’nin şehadetinin ardından sosyal medya hesaplarından yayınladıkları bir video ile basın açıklaması yaptılar.

Almanyalı Furkan Gönüllülerinden Mursi’nin Şehadetinin Ardından Basın Açıklaması
20 Haz 2019 17:42:45

Almanyalı Furkan gönüllleri Mursi’nin şehadetinin ardından gerçekleştirdikleri  basın açıklamasında Mursi’ye yapılan zulmü ve Mısır’daki darbede batının iki yüzlülüğünü anlattılar.

Furkan gönüllülerinin gerçekleştirdiği açıklamanın tam metni şöyle;

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

Muhammed Mursi'ye yapılan zulüm 3 Temmuz 2013'de başladı. O gün ordu başı Sisi, Mısır halkının çoğunluğu tarafından seçilmiş olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi bir darbeyle makamından indirip bütün anayasayı yürürlükten kaldırdı. O günden beri Muhammed Mursi zindanda esir kaldı. Ve bugün, altı sene sonra(17 Haziran 2019) şehit oldu. Batılı hükümetlerin savunduğu ve uğrunda Irak gibi yerlerde milyonlarca insanların katledebildiği değerler neredeydi? Demokrasi ve insan hakları hakkında en çok konuşanlar 3 Temmuz 2013'de sadece binlerce sivilin vurulmasını seyretmekle kalmadılar, ayrıca katliamcı Abdulfettah Sisi'yi ülkelerine davet ettiler ve ona destek sağladılar. 1 Ağustos 2013'de ABD Dışişleri bakanı John Kerry "Ordu, milyonlarca insan tarafından müdahale etmesi için göreve çağırıldı... Sonuçta böylece demokrasi yine inşa edildi" dedi. Veya 30 Ekim 2018 salı gününde Berlin'de başbakan Merkel'in bir basın açıklamasında: "Sayın bayanlar ve baylar, bugün Mısır'lı Cumhurbaşkanı Sisi'yi yeniden burada ağırlayabilmemden ötürü kendimi mutlu addediyorum. Bizim çok içli bir iş birliğimiz var". dedi.

Ayrıca denildi ki: "Mısır önümüzdeki sene iş birliğimiz açısından daha da önemli olacak, çünkü Mısır yakında Afrika Birliğin’in başkanlığını elde edecek. Bu açıdan Mısır önemli bir ortağımızdır. Göç ile ilgili (migrasyon) siyasette de olduğu gibi."

Kıymetli müslümanlar

Bu sözler ne yaşlı bir bayanın sözüydü ne de yaşlı bir adamın. Bu ölü ve medeniyetsiz kalplerin sözüydü. İki yüzlülüğün sözüydü. Dürsütsüzlüğün sözleriydi. Daha seçim sonuçları açıklanmadan önce Muhammed Mursi'nin darbeye uğrayacağını karar verenlerin sözüydü. “Legalist diktatörlüğün"1 sözüydü bunlar.

Sevgili insanlar, sevgili komşular, sevgili dostlar;

Bizi bugün konuşturan ne siyaset ne de menfaat. Biz sadece ve sadece kalpleri uyandırmak için konuşuyoruz. Allah Mursi'nin çocuklarına, akrabalarına ve takipçilerine sabır ve sebat versin. Bu şerefli, samimi, huzurlu ve hiçbir zaman şiddete davet etmeyen adam cennetin en yüksek makamlarına ulaşsın. Allah Ümmet-i Muhammed'e bir uyanış nasip eylesin. Sahabenin imanı ve şuuruyla bir uyanış nasip eylesin. Radıyallahu anhum.

Esselamu aleykum ve rahmetullah ve berakatuh.

 


1- Almanya'da FV'na istihbarat tarafından manasız ve adını lekelemek adına takılan "legalist islamci" ismi veriliyor. Yani islamci hedeflere meşru yollarla ilerlemek isteyen bir dernek deniliyor. Bu ifade bu tabire yönelik bir gönderme

 

 


 

 

 


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz