Alparslan Hoca Açıklamıştı: İslami Faaliyetler Engelleniyor!

28 Şubat darbesinin yıl dönümünde yapılan paylaşımlarda bazı kesimler o günlerin geride kaldığını iddia etse de Alparslan Hocanın açıklamaları, cemaatlere ve İslami faaliyetlere baskıların artmasıyla 28 Şubat döneminin farklı bir boyutta devam ettiği gerçeğini gün yüzüne çıkarıyor.

 Alparslan Hoca Açıklamıştı: İslami Faaliyetler Engelleniyor!
28 Şub 2019 14:59:40

Bugün 28 Şubat darbesinin yıl dönümü olması sebebiyle o günlerde İslami faaliyeltere ve Müslümanlara yapılan baskıların hatırlatılması Alparslan Hocanın bazı konuşmalarını akıllara getirdi. Alparslan Hoca yaptığı çeşitli konuşmalarda Türkiye’de İslami faaliyetlere baskıların devam ettiğini, İslamı ve tevhidi anlatan insanların susturulmaya çalışıldığını birçok defa ifade etmişti. İki yıl önce yaptığı bir konuşmada da; “3,5 yıldır söylüyorum, bir proje ile karşı karşıyayız. Bu proje, cemaatleri bitirme projesidir. Cemaatler sessiz kalıp tepki göstermeyince sıra cemaat olmayanlara ve Diyanet’e geldi” şeklinde açıklamada bulunması 28 Şubat döneminde yapılan baskının devam ettiğini ortaya çıkarıyor.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 03.11.2017 tarihinde canlı yayında gerçekleştirdiği Tefsir Dersi sonrası kendisine yöneltilen “İhsan Şenocak'ın görevden alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevap şöyle;

Tevhidi Şuura Sahip Olanlara Sıra Geldi

Bir projenin olduğunu üç buçuk yıldır söylüyorum. Dilimde tüy bitti ama anlatamadım. Cemaatler, hocalar anlamak istemiyor, konuşmaya cesaretleri yok. Bir projeyle karşı karşıyayız. Bu proje; cemaatleri bitirme projesi ama cemaatler sessiz kalıp tepki göstermeyince şimdi sıra cemaat olmayanlara ve diyanete geldi. Tevhidi şuura sahip olan herkese sıra geldi. Çünkü cemaatlere baskı yapıldığında diğer cemaatler seslenmedi, fert olan hocalar cemaatleri savunmadı. Cemaatlere zulmedildi, korku imparatorluğu meydana getirildi. Faaliyetler kısıtlandı ve insanlar sessiz kaldı. Şimdi sıra cemaat olmayanlara geldi.

Memlekette İslam’ı Bilen Yeni Bir Neslin Oluşmasını İstemiyorlar

Mesele sadece bir cemaat değil, bütün cemaatlere darbe vuracaklarını o zaman söylemiştim. Hepsini susturuyorlar ve şimdi cemaat olmayanlara da sıra geldi. Diyanet'in kendi yurdu ve binasında ders veren hocalara sıra geldi. Bu hocaların içinden kim biraz şuurluysa, tevhidi bir şuura sahipse, kim talebe okutuyorsa onlardan başladılar. Onlar neticede memlekette İslam’ı bilen yeni bir neslin oluşmasını, Hoca yetişmesini istemiyorlar. Onların istediği, en fazla cami hocası kadar bilgisi olmasıdır. Öyle daha uzun boylu bir ilim tahsil etmelerine gerek yok. İmam Hatip ya da ilahiyat bilgisi seviyesinde yani şuursuz olsun. İlahiyat ve imam hatiplerde şuur verilmediğine, tevhid anlaşılmadığına ve anlatılmadığına göre onların istediği bu kadar. Talebelerine daha fazlasını öğreten hocaları bitirmek istiyorlar.

Davayı Anlamış İnsan Yetişmesini İstemiyorlar

Bence mesele, bu hocaların yapmış olduğu 1-2 konuşma değil. Görüşünü söylemiş olabilir. Bazı konularda farklı düşünmüş olabilir bunda bir şey yok. Bundan dolayı görevden mi alınır? Mesele o değil. Mesele medreseleri kapatmaktır. İslami eğitim yapmaktadırlar biraz daha ilmi seviyesi olan talebeler yetiştirmeye çalışmaktadırlar. Bunun bitirilmesinin vakti gelmiştir. O derin güç, bunu kendisi açısından tehlikeli bulmaktadır. Hoca ve davetçi yetişmesini, daha bilgili, ilahiyattan biraz daha yüksek seviyede ve davayı, tevhidi anlamış insan yetişmesini istemiyorlar. Hadise budur.

Kimse Gerçeği Örtbas Etmeye Çalışmasın

Kıymetli kardeşlerim mesele ne falan örgüt, ne de camia, ne 15 Temmuz, ne Feto ve ne de benim yaptığım tenkitlerdir. Bakın hiç tenkit yapmayan, hükümeti destekleyen ve Diyanet'in yurdunda ders veren talebelerine de belki şuur kazandırmaya çalışan hocalar da susturuluyor. Karşımızdaki güç, bütün İslami faaliyetlerden rahatsız olan bir güç... 1930'lu, 40’lı yıllara döndük. Bu ne diyanetin işi, ne oradaki müftülüğün işidir. Kimse gerçeği örtbas etmeye çalışmasın.

28 Ekim 2017'de açığa alınan İhsan Şenocak, 27 Ocak 2018'de tekrar görevine iade edilmişti. 



0 Yorum

Yorum Yaz