Alparslan Hoca: Diktatörlük ve geri kalmışlık birbirinden hiç ayrılmaz

Türkiye’de isabetli analizleri ve cesur uyarılarıyla tanınan Alparslan Hoca'dan yine dikkat çeken bir analiz geldi.

Alparslan Hoca: Diktatörlük ve geri kalmışlık birbirinden hiç ayrılmaz
24 Nis 2019 21:17:15

14 aydır haksız bir şekilde Bolu cezaevinde tutulan ve 10 Mayıs'ta görülecek olan mahkemesine sayılı günler kalan Alparslan Kuytul Hoca, 41. telefon görüşmesinde önemli açıklamalarda bulundu.


Haftada bir, on dakika olan telefonla görüşme hakkı süresince önemli tespit ve nasihatlerde bulunan Hocaefendi, bu hafta da diktatörlük ve geri kalmışlık arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

Telefon görüşmesinde, zulmün arttığı her memlekette Allah'ın Musalar yaratacağını söyleyen Alparslan Hoca, "zulmün ve diktatörlüğün olduğu ülkelerde geri kalmışlık kaçınılmazdır, diktatörlük ve geri kalmışlık birbirinden hiç ayrılmaz. Şöyle bir bakalım Ortadoğu’ya mesela Ortadoğu'da bütün ülkelerde hemen hemen geri kalmışlık var çünkü hepsinde de diktatörlük var. Eğer diktatörlük olmasaydı bu ülkeler geri kalmayacaktı" ifadelerini kullandı.


Diktatörlüğün geri kalmışlığa sebep olmasının nedenlerini de açıklayan Hocaefendi, "Diktatörlüğün olduğu ülkede kimse görevini hakkıyla yerine getirmez, savsaklar. Çünkü nasılsa astları kendisini ihbar edemezler. Diktatörlüğün olduğu ülkede herkes devleti soyar, herkes bir taraftan yer çünkü nasılsa kimse kendisini ihbar etmeyecektir ve bu tesadüf olamaz. Suriye’si de öyle Ürdün’ü de öyle Arabistan’ı da öyle Irak’ı da Libya’sı da Yemeni de diktatörlüğün olduğu bütün ülkeler hepsi geri kalmış ülkelerdir." açıklamasında bulundu.

"Özgürlüğün olmadığı ülkede gelişme olmaz. Aslında diktatörler bu yaptıklarıyla memleketlerinde ekonomik krizler meydana getirirler sonra da başkalarını suçlarlar. Aslında sebep budur ama onu kabul etmek istemezler. İnsanları susturuyorlar gerçekleri konuşanları susturmakla vatana iyilik yaptıklarını zannederler, bütün hataları suçları örtbas etmek ile işleri halledeceklerini zannederler. Halbuki o zaman daha çok birikir ve bir gün patlar." şeklinde devam eden konuşmanın tamamını izlemek için;

 



0 Yorum

Yorum Yaz