Alparslan Hoca Hakkında Verilen Haksız Karara Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!

Alparslan Hocaya 24 Ocak'ta tahliye veren 4. Ağır Ceza Mahkemesi bugün tutukluluğun devamına karar vermesine sosyal medyada tepkiler çığ gibi yağdı.

Alparslan Hoca Hakkında Verilen Haksız Karara Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!
21 Şub 2019 19:56:03

4. Ağır Ceza Mahkemesi 3 gün yapılan savunma sonrası 24 Ocak’ta Alparslan Hocaya tahliye kararı vermişti. 24 saat geçmemesine rağmen savcının 5. Ağır ceza mahkemesine itiraz etmesi sonucu tekrar tutuklandı.

4. ACM 1 ay önce tahliye verdiği halde ve dosyada hiçbir değişiklik olmamasına rağmen bugün Alparslan Hoca ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz'ün tutukluluğunun devamına karar verdi.

Bunun üzerine Alparslan Hocaya destek yağdı. Ayrıca yapılan bu hukuksuzluk ve adaletsizliklere dikkat çekmek için Zulmünüzde Boğulun ve AdaletSarayıMı SarayAdaletiMi etiketi kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Kullanıcılar yaptıkları paylaşımlarda, 1 ay önce tahliye kararı veren mahkemenin 1 ay sonra hiçbir şey değişmemişken tutukluluğunun devamına karar vermesinin yargının talimatla yürüdüğünün göstergesi olduğu ifade ettiler. Yapılan bu hukuksuzları kınayarak tüm mazlumların kurtuluşa ermesi için paylaşımlar yaptılar.

10 binin üzerinde paylaşımın yapıldığı etiketler Dünya gündemine ve Türkiye gündeminde 2’nci sıraya kadar yükseldi.

Bir yıl tutuklu kaldıktan sonra 24 Ocak’ta özgürlüğüne kavuşan Alparslan Hoca, cezaevi önünde şunları söylemişti: “Benim dosyam suç dosyası değil, sus dosyası. Fakat ben susmayacağım. Zulüm karşısında susmak zalimi cesaretlendirir.”

Hocaefendi 25 Ocak’ta evinde misafirlerinin ortasından gözaltına alınmış ve aynı gece tutuklanarak Bolu Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

İşte o tweetler;

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 


 


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz