Alparslan Hoca İçin Basın Açıklaması Yapan Gruba Polis Engeli

10 aydır hukuksuzca tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hoca’nın 22 Ocak 2019 tarihli mahkemesine 40 gün kala Furkan Gönüllüleri, Adana Atatürk Parkında bir basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Ancak bu isteğe karşı yapılan müdahale hukuksuzluk diz boyu dedirtti. İşte ayrıntılar;

Alparslan Hoca İçin Basın Açıklaması Yapan Gruba Polis Engeli
13 Ara 2018 18:13:07

22 OCAK’A 40 GÜN KALDI

308 gündür cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocanın tutuklu yargılandığı davanın ikinci mahkemesi 22 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşecek. Bugün (13. 12. 2018) itibariyle mahkemeye 40 gün kalması üzerine Alparslan Hoca'nın talebeleri, Adana Atatürk Parkı’nda bir basın açıklaması düzenlemek istedi.

BASIN AÇIKLAMASI HAKKINA KISITLAMA

Alparslan Hoca'nın talebeleri basın açıklamasından önce Atatürk Parkı'nda bir röportaj gerçekleştirirken polis engeli ile karşılaştı.

Basın açıklaması yapmak isteyenlere emniyet mensupları “3 kişiden fazla olursanız müdahale ederiz” şeklinde engellemede bulununca olay çıkmaması için kalabalık dağıldı. Furkan gönüllüleri tarafından “o halde basın açıklamasını sadece 3 kişi yapalım” teklifi sunuldu. Polis memurları daha sonra buna da karşı gelerek izin vermedi.

“Özgür bir şekilde düşüncelerini açıklamanın” vatandaşlık hakları olduğunu hatırlatan Furkan gönüllülerinden İ.D. tek başına açıklama yaptı.

İ. D’nin tek başına açıklama yapmasına izin veren polisler açıklama sonrasında İ. D. hakkında ve Semra Kuytul'un da aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında tutanak tutularak işlem başlattı.



0 Yorum

Yorum Yaz