Alparslan Hoca İçin Binlerce Kişi Eşliğinde Basın Açıklaması

Bugün Adana Merkez Camiinde binlerce vatandaşın katılımıyla özgürlük çağrılanının yapıldığı büyük bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Alparslan Hoca İçin Binlerce Kişi Eşliğinde Basın Açıklaması
25 Kas 2018 13:35:37

Uzun bir süredir her Pazar günü Adana Merkez Parkda düzenlenen kitap okuma etkinliği bu hafta da gerçekleşti.
Kitap okuma etkinliğinin ardından ise Merkez Cami parkında Furkan gönüllüleri tarafından basın açıklaması yapıldı.

Kadın ve erkek binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen basın açıklaması Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Grup Furkan’ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle çoşkulu anlar yaşayan topluluk Merkez Parkı tekbir ve sloganlarla inletti.

İzmir Ödemiş cezaevinde 9 ay haksız bir şekilde tutuklu yargılandıktan sonra serbest bırakılan Taha Yasin Demir beyefendinin konuşmalarıyla devam eden basın açıklaması şu şekilde;

Değerli halkımıza ve Türkiye kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz ki Alparslan Kuytul Hocamızın 10 aydır tutuklu olmasının sebebi hukuki değil tamamen siyasidir. Hukuk ve adalet gerçekten yürürlükte olsaydı Muhterem hocamız şu anda değil cezaevinde olmak memleketimize yaptığı hayırlı çalışlarından dolayı takdir edilirdi. Ama maalesef Türkiye’nin içinde bulunduğu gayri hukuki atmosfer haklıyı haksız haksızı haklı göstermektir. Alparslan Kuytul Hocaefendi tüm Müslümanların ve biz sevenlerinin şehadetiyle tertemiz bir maziye sahiptir. Hayatıyla fikriyle onu yakinen tanıyan şahittir ki daima vatanının ve milletinin selameti için çalışmıştı, konuşmuştur, hayırlı hizmetler gerçekleştirmiştir. Bu vatan ve bu millet Alparslan hocadan hayırdan başka bir şey görmemiştir, duymamıştır. Daima milletinin menfaatini düşünen toplumun ıslahı için çalışan ve bunu cesaretle yapan bir kahramandır, bir yiğittir. Bugün onun kıymetini bilmeyenlerin aksine tarih onu bir kahraman, bir yiğit olarak yazacaktır. O, vatana millete olan sevgisinden dolayımı bu haksız muameleye tutulmuştur?

Burada bir kez daha adaletin daha fazla yara almaması için yetkilileri sesleniyoruz; Alparslan İslam’a, Müslümanlara ve vatanımıza olan sevgisinden dolayı mı bu haksız muameleye tabi tutulmuştur.

Hocamız tahliye olmalı ve beraatı gerçekleşmelidir. Alparslan Kuytul Hocaefendi suçsuzdur ve bu zulüm devam etmemelidir. Bu haksız uygulama en kısa zamanda bitirilmelidir ve en kısa zamanda tahliyesi gerçekleştirilmelidir

Bizler adanalı Furkan gönüllüleri ve Alparslan Kuytul hoca efendinin talebeleri olarak Adana’mızdan sesleniyoruz hakikatte bu seslenmeyi Türkiye’nin bütün illerinde hocamızı seven takip eden ve onun talebesi olan binlerce on binlerce kardeşimiz tarafından yapılmaktadır diyoruz ki; Alparslan hocamız özgür bırakılmalıdır o tahliye oluncaya kadarda bu talebimizi yinelemeye devam edeceğiz.  Şu noktada unutulmamalıdır ki; “bir memleket zulüm ile kalkınmaz ancak perişan olur”

Basın açıklamasının ardından öğlen namazını eda etmek üzere Merkez Camiiye giden yüzlerce kişi namazlarını kıldıktan sonra sessizce dağıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz