Alparslan Hocadan Mevcut Siyasi Durumu Özetleyen Yeni Kavram "Siyasî Tekfircilik"

16 aydır büyük bir hukuksuzlukla Bolu cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hoca, siyasi erklerin ötekileştirici üslubuna yönelik yaptığı benzetmeyle siyasi literatüre yeni bir kavram kazandırdı; "Siyasi Tekfircilik"

Alparslan Hocadan Mevcut Siyasi Durumu Özetleyen Yeni Kavram "Siyasî Tekfircilik"
15 Haz 2019 11:34:19

Her hafta ailesiyle yaptığı telefon görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulunan Alparslan Hoca, dünkü (14 Haziran) görüşmede özellikle iktidar yetkililerinin uzun bir süredir kullandığı yıkıcı "dil ve uslubü" eleştirdi.

Halkı bütünleştirmesi beklenilen siyasi erklerin, kendi parti ve düşüncesinden olmayan herkesi "vatan haini" ve "terörist" olarak yaftalamasını eleştiren Alparslan Hoca, bu dili kullanan siyasileri, dini tekfircilere benzeterek "Bunlar da siyasi tekfirci" ifadesini kullandı.

Alparslan Hoca, telefon görüşmesinde "Nasıl ki dini tekfircilik var. Bazı kimseler, dini konularda kendi gibi düşünmeyen herkesi tekfir ediyorlar, kendi gibi düşünmeyen herkese kafir diyorlar. Ona benzer bir başka tekfircilik daha var o da siyasi tekfircilik. Onlar da devlet siyaseti ile ilgili konularda kendileri gibi düşünmeyen herkese vatan haini veya terörist diyorlar. Bunlar da siyasi tekfircilik yapıyorlar." ifadelerini kullanarak yetkililerin mevcut durumlarını özetleyen yeni bir kavramı literatüre kazandırmış oldu.

Herkesi ötekileştirerek ayrıştıran bu yapıcı değil yıkıcı üslubu "siyasi tekfircilik" olarak yorumlayan Alparslan Hoca, insanların bazı konularda farklı düşünmesinin gayet normal olduğunu ve farklı düşünmesinin kişiyi vatan haini yapmayacağını, vatana en büyük zararı ise "kendi gibi düşünmeyen herkesi" vatan haini ilan edenlerin verdiklerini belirtti.

Sosyal medya kullanıcıları tarafından kısa sürede özümsenen bu yeni kavramın, daha çok konuşulacağı öngörülüyor.

Cezaevinden dahi cesaretle konuşmaya devam etmesiyle dikkatleri üzerine çeken Alparslan Hocanın, "siyasi tekfircilik" tespitini kendi sesinden dinlemek için tıklayınız.

 Alparslan Hocanın, "siyasi tekfircilik" tespiti sonrası vatandaşlar sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yaptı;



0 Yorum

Yorum Yaz