Alparslan Hoca'dan Türkiye’deki Bozuk Gidişata Tepki!

Yıllardır yaptığı iyi niyetli konuşmalarla ülkenin gidişatındaki olumsuzlukları ortaya koyan Alparslan Kuytul Hoca yaklaşık üç yıl önce yaptığı bir konuşmada Türkiye'de bunca eğitim müessesi olduğu halde sistemin düzeltemediği bir toplumda sorgulanması gerekenin aslında ne olması gerektiğini vurguluyor.

Alparslan Hoca'dan Türkiye’deki Bozuk Gidişata Tepki!
24 Ara 2018 15:59:11

Alparslan Kuytul Hoca yılardır yaptığı konuşmalarıyla ülkenin gidişatındaki olumsuz noktalara dikkat çekerek iyi niyetli ikazlarda bulunmasıyla tanınıyor. Yaklaşık üç yıl önce yayınlanan bir videoda ise aynı şekilde kötü gidişata değinerek “Şu zamanın imkanları ile altın bir nesil meydana getirmeniz mümkün iken getirdiğiniz nesle bakın da utanın..!” diyor ve ülkenin dini hassasiyetlerini yitirmesi sonucunda geldiği noktayı gözler önüne seriyor.

Alparslan Hoca'nın söz konusu konuşması şöyle;

Allah’ı hâkim sıfatına sahip değilmiş gibi düşünenler; her koyduğu kanunun bir hikmeti vardır diye düşünemediler, anlayamadılar. Ve Allah’ın koyduğu kanunları kaldırdılar. Kendilerince daha iyisini bulduklarını zannettiler. Halbuki O’dur el-Hakim sen değilsin. Sen nasıl olurda kendinin O’nun yerine koyarsın? Sen geleceği bilir misin? Sen koyduğun kanunların nerede nasıl sonuçlanacağını bilir misin?
İnsanları mahvettiniz!
Koyduğunuz kanunlar başınızı yesin!
İnsanları mahvettiniz!
Toplumları mahvettiniz!
İntihar edenleri çoğaltınız!
Hırsızları çoğalttınız!
Namussuzları çoğalttınız!
Annesini babasını öldürenleri çoğalttığınız!
Yeryüzünde haksız savaşları çoğalttınız!
Herkesi sömürdünüz!
Sizin hikmetsiz kanunlarınız anca bu kadar olur. O kadar mektepler kurdunuz, üniversiteler açtınız bunlara rağmen iyi bir nesil meydana getiremediğiniz. Şu zamanın imkanları ile altın bir nesil meydana getirmeniz mümkün iken getirdiğiniz nesle bakın da utanın..!

 



0 Yorum

Yorum Yaz