Alparslan Hocanın Mahkemesine 17 Gün Kaldı

Alparslan Hoca ile beraber 45 kişinin asılsız iddialarla yargılandığı "suç örgütü kurma ve nitelikli dolandırıcılık" mahkemesine 17 gün kaldı.

Alparslan Hocanın Mahkemesine 17 Gün Kaldı
23 Nis 2019 14:42:27

438 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Hocanın "suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık " suçlamasıyla görülecek olan mahkemesi 10.05. 2019 tarihinde 4.ACM'de gerçekleşecek.

Alparslan Hoca ile birlikte 45 kişinin yargılandığı mahkemenin ilk duruşması 22 Ocak'ta Adana Merkez Adliyesinde görülmeye başlamış ve üç gün süren duruşmalar sonrası 24 Ocak'ta tutuklu olan Alparslan Hoca, Ali Alagöz ve Veysel Dörtgöz tahliye edilerek serbest bırakılmıştı.

Alparslan Hoca ve Ali Alagöz ise saatler sonra duruşma savcısının yaptığı itiraz sonucu siyasetten tekrar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İlk duruşmasında tahliye verilen mahkemenin önümüzdeki bu duruşması 10 Mayıs Cuma günü Adana Merkez Adliyesinde görülecek.

Alparslan Hocanın on binlerce talebe ve seveni ise yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden haksız tutukluluğunun son bulmasını ve bu mahkemede siyasetin değil adaletin tecelli etmesini istiyor.

 



0 Yorum

Yorum Yaz