Alparslan Hoca'nın Sevenleri Adliye Önünde Bekliyor!

Bugün ikinci duruşması gerçekleşen Furkan Vakfı davası, Adana Merkez Adliyesinde görülüyor. Alparslan Kuytul Hocanın sevenleri ise destek olmak amacıyla dün olduğu gibi bugün de sabahın erken saatlerinden itibaren adliye önünde bekliyor...

Alparslan Hoca'nın Sevenleri Adliye Önünde Bekliyor!
23 Oca 2019 09:57:12

Binler Adliye Önünde

Tutuklu alim Alparslan Kuytul ve beraberindeki 44 kişi hakkında açılan Furkan Vakfı davasında destek olmak isteyen yüzlerce vatandaş Adana Merkez Adliyesinin önünde toplandı. Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere çeşitli bölgelerden gelen yüzlerce kişi adliye önünde mahkemenin sonuçlanmasını bekleyecek.

İnönü Meydanı Kullanıma Yine Kapatıldı

Adliye önü ve arkasından geçen yolları ve İnönü Meydanı'nı bariyerlerle kapatan emniyet, Alparslan Hoca'ya ve Furkan gönüllülerine destek olmak için gelen vatandaşların kaldırım üzerinde ayakta beklemelerine sebep oldu. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Alparslan Hoca’nın 10 günlük gözaltının ardından sevk edildiği ilk mahkemede de benzer görüntüler yaşanmıştı.

Dualarla Bekleniyor

Tutuklu yargılandığı “Furkan Vakfı” davasının dün ilk duruşmasında savunmasını yapan Alparslan Hoca tahliye alırsa bir yıl boyunca haksız bir şekilde tutuklu bulunduktan sonra çıkarılacak. Terör dosyasından tahliye edilen Hocaefendi’nin, bu mahkemeden de tahliye ve beraat alması bekleniyor. Tutukluluğunun ilk gününden itibaren Hocaefendi’yi yalnız bırakmayan sevenleri dün olduğu gibi bugün de adliye önünde dualarla destek oluyor.

Mahkeme süresince adliye önünden Furkan Vakfı aracılığıyla saat başı canlı bağlantılar gerçekleştirilecek.



0 Yorum

Yorum Yaz