Alparslan Hocanın Tutuklu Yargılandığı İddianamedeki Çelişkiler-1

Alparslan Kuytul Hocanın 16 aydır tutuklu yargılandığı iddianamede bulunan çelişkiler, asılsız iddia ve varsayımlar; sürecin hukuki değil siyasi işlediğini gözler önüne sermeye devam ediyor. İşte onlarca çelişkiden sadece biri;

Alparslan Hocanın Tutuklu Yargılandığı İddianamedeki Çelişkiler-1
19 Mayıs 2019 10:33:51

"Benim dosyalarım suç değil sus dosyası" diyen ve 16 aydır cezaevinde tutulan Alparslan Hocanın tutuklu yargılandığı iddianamede yer alan Vakıflar Genel Müdürlüğü teftiş raporunda Alparslan Hocanın, vakıf kurucularından olmasına rağmen resmi kayıtlarda vakıf yöneticisi olarak yer almadığı için mevzuat gereği sorumlu tutulmasının mümkün olmadığı belirtilmektedir.

İddianamenin 50. sayfasında yer alan belgenin ilgili kısmı şu şekilde;

VGM raporunda "sorumlu tutulması mümkün değildir" denilirken Alparslan Kuytul Hocanın, vakfa atfedilen asılsız iddialardan sorumlu tutularak 16 aydır tutuklu yargılanması mahkemeye olan güveni bir kez daha sarstı.

İddianamenin ilgili yerleri ise okuyanda "madem sorumlu tutulamaz, neden 16 aydır hapsediyorsun? Bir insanın hayatından 16 ay çalmak bu kadar kolay mı?" yorumlarına sebep oldu.

Alparslan Hoca ise iddianamede bulunan bu korkunç hukuki hata hakkında, 10 Mayıs mahkemesinde "Hakkımda hazırlanan bu iddianame ihtimallere ve varsayımlara göre düzenlenmiş olup emniyet fezlekesinin aynısı olmakla beraber hukuki hatalar içermekte ve iftiralarla doludur." diyerek çelişkiyi şu şekilde sorgulamıştı:

Yine Vakıflar Genel Müdürlüğü raporlarında benim yönetimde olmadığımdan dolayı sorumlu tutulamayacağım ifade edilmektedir, yargılamaya konu yapılan olaylar esasında Ağır Ceza Mahkemesinin konusu olmayıp Hukuk Mahkemesinin görev alanına girmektedir. Eğer öyle olmasa daha önceki vakıf yöneticilerinin tamamının da tutuklanması gerekirdi ancak vakfın kapatılması için gerekçe oluştursun diye sadece son vakıf yöneticisi olan Ali Alagöz tutuklanmıştır.

VGM teftiş raporunda 'Alparslan Kuytul 1994 yılından bu yana hiçbir zaman yönetimde bulunmadığı için hiçbir şeyden sorumlu tutulamaz' derken, Hâkim bey söyler misiniz, ben neden hapisteyim?

Alparslan Hoca, cezaevinden ailesiyle yaptığı son telefon görüşmesinde de bu çelişkiyi dile getirerek asıl meselenin kendisini susturmak olduğunu şu sözleriyle ortaya çıkardı:

Eski ve yeni yönetim serbest, ben ve 6 aylık başkan içerideyiz. Yani bir suç varsa o zaman eski yönetim ve yeni yönetimin üzerinde olması lazım. 2014-2018 arası yılları baz almışlar onun üzerinde duruyorlar. O yıllardaki yönetim kurulu başkanı vesaire hepsi dışarıda 6 aylık başkan benimle beraber içeride. Bir kere benim vakıfta bir yöneticiliğim yok ben sadece kurucusuyum. Bu neyi gösteriyor? Hiçbir suçları yok ki onlar dışarıdalar. Suç bulunamadığı için onlar dışarıdalar peki ben niye içerideyim? Çünkü hedefleri beni susturmak. Peki Ali’yi niye içeri aldılar? Onu da vakfı kapatmak için aldılar. Adam aslında 6 aylık başkan ve onun dönemi ile ilgili bir sorun da yok. Sizin hedefiniz belli beni susturmak! Bari bu çocuğu bırakın… Onu da yapmıyorlar.



0 Yorum

Yorum Yaz