Alparslan Hoca'ya Destek Etkinliği Hakkında Savcılık Kararı!

Alparslan Hoca'nın Elazığlı birkaç seveninin bir mesire alanında yaptıkları destek etkinliğine, sosyal medya paylaşımları delil gösterilerek soruşturma açılmasının ardından savcılık "kovuşturmaya yer yok" kararı verdi.

Alparslan Hoca'ya Destek Etkinliği Hakkında Savcılık Kararı!
16 Oca 2019 20:16:25

Elazığ'da Alparslan Kuytul Hoca'nın bir grup seveni, bir araya geldikleri Fethi Sekin Mesire alanında "Alparslan Hoca'ya Tahliye" şeklinde pankart açarak adalet çağrısında bulundu. Durumu ihbar alan emniyet ekipleri olay yerine ulaştıklarında gönüllülerden kimseye rastlayamadı.

Gönüllülerin destek götüntülerini sosyal medyadan paylaşması delil gösterilerek emniyet tarafından haklarında soruşturma başlatıldı.

Kovuşturmaya Gerek Yok

Emniyet güçleri olay yerine ulaşmadan, kendiliğinden dağılan gönüllülerin yaptığı zararsız eylemin suç kapsamına girmeyeceğine karar verildi. Suçun yasal unsurları oluşmaması nedeniyle, savcı, kamu adına ek kavuşturmaya yer olmadığını tebliğ etti.

Alparslan Kuytul Hoca'ya Adalet İstemek Suç mu?

Alparslan Hoca'ya özgürlük isteyen sevenlerinin sosyal medyada paylaştıkları görüntüler üzerine soruşturma açılması, "Alparslan Kuytul Hoca'ya Adalet İstemek Suç mu?" dedirtti.

Konuya dair savcılık kararının ilgili metni şöyle;

Dosya kapsamında Güvenlik Şube Müdürlüğüne gelen 02.11.2018 tarihli ihbarda Fethi Sekin Mesire Alanında bir grup Furkan Vakfında görevli kişilerin pankart açıp slogan attıkları şeklindeki ihbara istinaden bahse konu bölgeye şube müdürlüğüne bağlı ekiplerin gittiği, mesire alanı içinde şüphelilere rastlanılmaması üzerine yapılan araştırmada şüphelilerin olay yerinden ayrıldığının tespit edildiği, şüphelilerin tespitine yönelik yapılan çalışmalarda mahkemece tutuklanan Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul isimli şahsa destek vermek amacıyla şüphelilerin toplandığı, https..//twitter.com/FurkanVakfiElzğ isimli twitter sosyal medya hesabı üzerinden şüphelilerin paylaşımda bulunduğu, 02.11.2018 günü Fethi Sekin Mesire Alanı ile ilgili grubun ellerinde "ALPARSLAN KUYTUL'A TAHLİYE" yazılı pankart ve grubun orta kısmında yeşil renkli bayrağın olduğu, görüntüyü paylaştıkları ve şüphelilerin "Alparslan Hocaya Özgürlük" sloganı atılmış ise de şüphelilerin eylemlerinin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununa Muhalefet suçunu oluşturmadığı, şüphelilerin güvenlik görevlilerinin olay yerine gelmesinden önce herhangi bir ikaza gerek kalmadan kendiliğinden dağıldığı, şüphelilerin eylemlerinin twitter üzerinden tespit edildiği, bu haliyle suçun yasal unsurlarının oluşmadığı anlaşılmakla; Şüpheliler hakkında suçun yasal unsurlarının oluşmaması nedeniyle KAMU ADINA EK KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA,
Kararın bir örneğinin ifadesi alınan şüphelilere TEBLİĞİNE,
Kararın tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde Elazığ Sulh Ceza hakimliğine itiraz yolu açık olmak üzere 5271 sayılı Ceza Mahkemesi Kanunun 172 ve 173. maddeleri uyarınca karar verildi.
 


2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Ali g 01 Oca 1970 02:00:00

    Allah'ın c,c zalime biraz iman versin tevrati olduğu gibi anlatan bir hocaya bu zulüm nedir ya inşallah bu zalimleri havadan Peter hale çevirir rabbim

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Ali g 01 Oca 1970 02:00:00

    Allah'ın c,c zalime biraz iman versin tevrati olduğu gibi anlatan bir hocaya bu zulüm nedir ya inşallah bu zalimleri havadan Peter hale çevirir rabbim


Yorum Yaz