• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Hocayı Seven İki Üniversiteli Genç Göz Göre Göre Yurttan Atılmaya Çalışılıyor!

Alparslan Hocayı Seven İki Üniversiteli Genç Göz Göre Göre Yurttan Atılmaya Çalışılıyor!

Çukurova üniversitesinde öğrenim gören iki genç, akılalmaz iddialar sebep gösterilerek "Yurttan Süresiz Çıkarılma" cezası ile karşı karşıya kaldı. Hayret ettiren tecziyenin ayrıntıları haberimizde...

Alparslan Hocayı Seven İki Üniversiteli Genç Göz Göre Göre Yurttan Atılmaya Çalışılıyor!
12 Şub 2019 08:44:21

Yurttan Süresiz Atılma Tecziyesi


Adana'da Sümer Erkek Öğrenci yurdunda kalan iki öğrencinin; üniversitelerindeki öğrenimleri devam etmesine rağmen yurt müdürlüğü tarafından "şaşkına çeviren bir takım iddialarla" yurttan süresiz çıkarılma cezasına çarptırılmak istendiği öğrenildi.


İSNAT EDİLEN SUÇLAMALAR PES DEDİRTTİ

Yurt müdürlüğü tarafından öğrencilere tebliğ edilen ve savunmaları istenilen kâğıtta yazılı "suç" isnatları ise şaşkına çevirdi.

Atılma gerekçesinde yer alan:

"Yasadışı kuruluş ve örgütlere üye olmak veya bu örgüt ve kuruluşlara yarar sağlayıcı etkinliklerde bulunmak yurt içinde veya dışında yasadışı örgütsel eylemlere katılmak veya başkalarının bu eylemlere katılması için baskıda bulunmak" ifadeleri pes dedirtti.

Tebliğ edilen kağıtla beraber gençlerin "Size göre Alparslan Kuytul'a yapılan haksızlıkları anlatarak öğrencilere baskı kurarak, devlete karşı öğrencileri örgütlemeye çalıştığınız, yurt sakinlerinin huzurunu bozup tedirgin ettiğiniz ayrıca Adana İl Emniyet Müdürlüğünün yazısında Furkan Vakfı binasının içinde şahsınıza ait banka kartı bulunduğu anlaşılmıştır" iddialarına savunma yapmaları istendi.

"KENDİ İSTEĞİNİZLE GİDİN, KAĞIDI İŞLEME KOYMAYALIM!"

Yurttan süresiz atılma cezası ile karşı karşıya kalan gençlerin daha önce yurt müdürlüğünce çağrılarak: "hakkınızda şikâyet var, kendi isteğinizle yurttan gidin, bu kağıtları işleme koymayayım" dediği iddia edildi. Bu tutum ise talimatla yapılmak istenen hukuksuz işlemlerin kayıtlara geçmemesi için mi? sorusunu akıllara getirdi.

"İddialar Dayanaksız"

Tebellüğ belgesi ile şok geçiren gençler ise haklarında iddia edilen "yasa dışı örgüte üye olma ve öğrencilere baskı yapma" gibi iddiaların doğruları yansıtmadığını ve bu iddiaların hiçbir somut gerçeğe dayandırılmadığını ifade etti.

"Malesef hakkımızda gelen 'atın' talimatına uyarak bizi hiçbir haklı gerekçe yok iken yurttan atacaklar" diyen mağdur öğrenciler, iddia edilen suçlamalara karşı tepkilerini dile getirdi.

"SOMUT TEK BİR SUÇ DAHİ YOK"

"Başımıza gelenlerin asıl sebebinin Alparslan Hocaya olan muhabbetimiz olduğuna şüphemiz yok, nasıl ki Alparslan Hocaya özgürlük isteyenler hatta dua isteyenler bile engellenmektedir aynı şekilde onu sevenler de yurtlardan atılıyor " diyen gençler; 

Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Vakfı tertemizdir, Suç örgütü ve terör örgütü davalarından ilk duruşmada tahliye kararının çıkması da bunu göstermektedir. Ama talimat kesin gelince hiçbir hukuk geçerli olmuyor, yurttan haksız bir şekilde atılacağımız görülüyor. Bizi yurdumuzdan atacaklar ama somut bir tane suç gösteremiyorlar " ifadelerini kullanan öğrenciler adaletsizliğe ve şifahi gelen talimatlarla mağdur edilmelerine veryansın etti.

Yasa dışı örgütle bağlantıları iddia edilerek yurttan atılmak istenen gençlerin ise şuana kadar genel ahlak ve kuralları ihlal etmeyerek tek bir kez dahi disiplin cezası almamış olmaları ise dikkat çekti.

Yurt idaresinin bu haksız uygulamadan vazgeçip vazgeçmeyeceği ise merak konusu.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Alperen 01 Oca 1970 02:00:00

    Olacak iş kesinlikle değil


Yorum Yaz