Alparslan Kuytul Bugünkü Mahkemesi Hakkında Ne Söyledi?

9 ay 10 gündür haksız bir şekilde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul, cezaevinden ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde iddianamesinde yer alan suçlamanın tezatlığına değindi. “İsnad edilen o suçu işlemek için deli olmak lazım. Zaten deli olan mahkeme edilmez” diyerek iddianamede yer alan suçlamanın mantıksızlığına dikkat çekti. İşte Alparslan Kuytul’un iddianamesinde yer alan ve bugün savunma yapmasını istedikleri o suçlama;

Alparslan Kuytul Bugünkü Mahkemesi Hakkında Ne Söyledi?
06 Kas 2018 16:03:18

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin hazırlanan ilk iddianamesinde yer alan suçlama terör örgütüne üye(!) olmaktı. Daha sonra savcı, terör örgütüne üye olmaya dair suçlamaların tamamını geri çekti. İddianamede sadece terör örgütü propagandası yapmak(!) suçu kaldı ve bugün çıkarılacağı mahkemede Alparslan Kuytul’un bu suçlamaya cevap vermesi isteniyor.

Devlet kurumlarınca (TEM, MİT, KOM, VGM)  terör örgütlerinden hiçbirine ilgisi, ilişiği, irtibatı olmadığı ortaya çıkan bir insanın iddianamesinde terör propagandasının yazması ise hukuksuzlukta gelinen son nokta olarak görünüyor!

Alparslan Kuytul ise yaptığı telefon görüşmesinde, iddianamesinde yer alan suçlamanın mantıksızlığını şu sözleri ile gözler önüne serdi:

“Terörle alakamız olmadığını bile bile terör örgütü üyesi ve terör örgütü propagandası yapmakla suçlamışlar. Bu tutmayınca bu kez savcı asıl iddianameyi hazırlarken terör örgütü üyeliğini iptal etti. Sadece terör örgütü propagandası yapmakla itham etti. Yani bir insan terör örgütü üyesi olmadan propagandasını niye yapsın? Deli mi yani? Onlardan olanlar bile korkusundan propaganda yapamıyor. Onlardan olduğu halde o riski göze almıyor da onlardan olmayan birisi neden onları propagandasını yapsın? Yapması için deli olması lazım. Deli ise zaten mahkeme etmeye gerek yok. Yani ne oldukları meydana çıktı. İnşallah.”

Ayrıca TEM, MİT ve KOM tarafından hazırlanan belgeler hakkında da ilk kez konuşan Alparslan Kuytul şunları söyledi:

“Dosyanın içerisinde hiçbir terör örgütüyle bağlantımızın olmadığına dair benim ve vakıfla ilgili MİT ve Emniyet raporu varmış.  Herhalde bunu yayınlamışsınız. Bu da dünya gündemine girmiş. Yani benim anladığım Allah onların eliyle bizi temize çıkarıyor çok şükür. Biz temize çıkarken onların da ne olduğu meydana çıkmış oldu.”

Adaletli ve adaletsiz ülkelerin kıyaslamasını yaptığı bir başka telefon görüşmesinde Alparslan Kuytul; ülkemizin şuan içerisinde bulunduğu hali şu ifadelerle dile getirdi:

“Adalet kalmamış! Adaletin olduğu ülkede insanlar, suçu ispat edilinceye kadar suçsuz. Adaletin olmadığı ülkede ise insanlar suçsuzluğunu ispat edinceye kadar suçludur. Yani şimdi, senin kendini, suçsuzluğunu ispat etmen lazım!

Hâlbuki adaletin olduğu ülkede savcılar suçu ispat eder. Adaletin olmadığı ülkede sanıklar suçsuzluğunu ispat eder. Bu hale gelmişiz. Sen kendi suçsuzluğunu ispat edeceksin. Hâlbuki savcının suçu ispat etmesi lazımdı.

İddianameye bakıyoruz kesinlikle hiçbir şey yok! Yani sen bir insanı hapse atıyorsun. Allah’tan korkmuyorsun. Dokuz aydan beri beni yatırıyorsun ve iddianameye bak terör propagandasının zerresi yok. Benim öyle bir görüşüm yok zaten! Zaten terörü lanetleyen insanlarız biz. Bunu haram olarak göre insanlarız. Buna rağmen böyle bir iftira ile hapse atıyor ve sen kendinin suçsuzluğunu ispat et diyor. Sen önce bir dokuz ay yat diyor! Aynen yaptıkları şey bu! Dokuz ay bir yat diyor. Ondan sonra mahkemede kendi suçsuzluğunu ispat et diyor. Bu nasıl insanlık yani!”

 

Açıklamanın Hocaefendi'nin kendi sesinden videosu aşağıda;

 


 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz